Töltött krumplibomba, ahogy a húsimádók szeretik

krumplibomba
Vágólapra másolva!
Ön is szeret veszélyesen élni? Kedveli a bevállalós fogásokat? Akkor ezt a receptet önnek találták ki. Készítsen krumpliból és marhából bombát, és hívja meg barátait egy veszélyes vacsorára!
Vágólapra másolva!
Forrás: Tasty

Marhahússal töltött krumplibomba

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 450 g marhahús
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 csésze spenót
  • 5 burgonya
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál hagymapor – helyettesítheti friss hagymával
  • 1 teáskanál fokhagymapor – helyettesítheti friss fokhagymával
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

Pirítsa meg a hagymát az olívaolajon, azután adja hozzá a fokhagymát, a marhahúst, 1 teáskanál sót, 1/2 teáskanál borsot, és keverje jól össze. Öntse hozzá a spenótot, és süsse még néhány percig, amíg a levelek összeesnek. Vegye le a tűzről, majd tegye félre.

Pucolja meg és reszelje le a burgonyát, tegye egy konyharuhába, nyomkodja ki a levét, utána öntse egy tiszta edénybe. Adja hozzá a tojást, 1 teáskanál sót, 1/2 teáskanál borsot, a hagyma- és fokhagymaport, a sajtot, utána keverje össze.

Béleljen ki egy kisebb tálat folpackkal, szedjen bele krumplit, azután egy kanál segítségével nyomkodja a tál oldalához. Szórjon a közepébe reszelt cheddar sajtot, szedje rá a marhahúsos keveréket, és formázzon belőle bombát. Tegye a hűtőbe fél órára, utána süsse 190 fokon 35 percig. Tálalja paradicsomos vagy csípős szósszal, illetve friss fűszerekkel.