Nyolc Michelin-csillag egyetlen vacsorán

Nespresso Atelier
Mészáros Ádám (ONYX) – Tőkehal, tokhalkaviár
Vágólapra másolva!
Eddig csak az álmos pillanataiban gondolt a kávéra? Akkor izzítsa be a kávéfőzőt, ugyanis a fekete ital egy különleges fogás alapanyaga is lehet: tökéletesen párosítható például a mangalicával, a véreshurkával vagy a karfiollal. A Nespresso Atelier idei gálavacsoráján nyolc Michelin-csillagos menü került az asztalra. És hogyan jön össze a nyolc csillag? Egyet-egyet tudhat magáénak a Borkonyha, a Costes és az Onyx, hármat az olasz Da Vittorio étterem, és kettőt a szintén olasz La Peca.
Vágólapra másolva!

Az idei Nespresso Atelier rendezvényen az ország legelismertebb szaktekintélyei – köztük séfek, kávé-, koktél- és borszakértők – mutatták meg, hogy a minőségi kávé a gasztronómia fontos eleme. A séfek olyan különleges ételekkel lepték meg a vendégeket, amelyekben a kávé volt az egyik főszereplő.

A 8 Michelin-csillagos vacsora séfjei és szakértői Forrás: Nespresso Atelier

A háromnapos rendezvényen a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown), Mészáros Ádám (Onyx) séf és Mártha Róbert (Onyx) cukrász, illetve Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet, a Dining Guide 2017 TOP 10 Legjobb Étterem egyike), Mizsei János (MÁK Bistro), Herczeg Ágnes és Fiáth Attila Master of Wine cím várományos borszakértők, Nagy Zoltán (Boutiq' Bar) nemzetközileg elismert bártender és Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete gondoskodtak a gasztronómiai élményekről. Hozzájuk csatlakozott a gálavacsorán a három Michelin-csillagos Da Vittorio étterem séfje, Enrico Cerea, és a két Michelin-csillagos La Peca étterem séfje, Nicola Portinari.

– mondta Enrico Cerea, három Michelin-csillagos séf.

Mészáros Ádám (Onyx) – Tőkehal, tokhalkaviár Forrás: Nespresso Atelier

– tette hozzá Sárközi Ákos.

Nicola Portinari, két Michelin-csillagos séf szerint sikerült egy magyar-olasz fúziót életre kelteni a konyhában:

A nyolccsillagos vacsorán az olasz sztárséfek igazi magyar alapanyagokat kombináltak az itáliai könnyedséggel és tradícióval: Nicola Portinari kacsamell carpacciót készített, brokkolival, karórépával és Nespresso Dulsao do Brasillal kiegészítve, Enrico Cerea pedig Carnaroli rizsből készült rizottót mangalicával, gesztenyével és Livanto kávéval.

Forrás: Nespresso Atelier

Herczeg Ágnes és Fiáth Attila borszakértők minden fogás mellé olyan borpárosításokkal készültek, amelyek tökéletesen illettek a kávés fogásokhoz.