Desszert 16 perc alatt: csokoládés tejkaramella

Vágólapra másolva!
Bizony minden családanyának szüksége van néhány életmentő fogásra, amelyek pillanatok alatt elkészülnek, így munka után nem kell órákat állni a konyhában, hullafáradtan tartani a fakanalat. Ree Drummond tizenhat perces recepjeivel pillanatok alatt varázsolhat ételt az asztalra, a korgó gyomrú család elé. Sőt, nem is akármilyet! Mit szólna egy adag könnyed parmezános csirkéhez, vagy vacsorára néhány ropogós grillezett sajtos szendvicshez? Lesse el a villámrecepteket a vadnyugati nőtől!
Vágólapra másolva!

Ree Drummond azért kapta a vadnyugati nő elnevezést, mert 1996-ban otthagyta Los Angeles-i karrierjét, férjhez ment egy oklahomai farmerhez, elköltözz vidékre, és ott neveli négy gyermekét. A költözés után Ree blogot kezdett írni, amelyben nemcsak recepteket osztott meg, hanem beszámolt arról is, hogy milyen egy cowboy feleségének lenni, hogyan kezeli a konfliktusokat a gyerekekkel, milyen a társasági élet egy farmon. A blog több díjat is nyert, továbbá Ree pár éve bekerült a Forbes magazin TOP50 legnépszerűbb webes személyisége közé.

Ree Drummond Forrás: Community Table - Parade

Ree receptjeit pedig annyira megkedvelték az olvasói, hogy hamarosan főzős TV-műsora indult a Food Networkön, továbbá számos szakácskönyve és mesekönyve jelent meg angolul. 2016 végén pedig még egy éttermet is nyitott a farmjukhoz közeli városban, amely a The Mercantile nevet kapta.

A márciusban induló két új évadban – 15. és 16. évad – Ree megmutatja öt kedvenc finomságát, ami leveles tésztából készül:

a sajtos rudacskát, a kolbászos tekercset, a marhahúspástétomot, négyféle leveles tésztás pizzát és a mille-feuille- t, de néhány

tizenhat perc alatt elkészíthető ételt is elleshetünk

a híres gasztrobloggertől, mint a könnyed parmezános csirke, ázsiai tésztasaláta, serpenyős taco és sertésszelet fehérbabbal és spenóttal! Hangolódjon rá A vadnyugati nő új évadára Ree Drummond egyik receptjével!

Forrás: Food Network Canada

Csokoládés tejkaramella-szeletek

Hozzávalók:

  • 1 ½ bögre* liszt
  • 1 ½ bögre zabpehely
  • 1 bögre barna cukor, tömörítve
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál durvaszemű só
  • 14 evőkanál hideg sózott vaj, kisebb darabokra felaprítva
  • 750 g konzerves karamellkrém sűrített tejből (dulce de leche)
  • 1 bögre amerikaimogyoró
  • 1 bögre tejkaramella-darabka
  • 1 bögre apró csokoládédarabka
  • olaj spray a sütéshez

*1 bögre=2,5 dl

Elkészítés:

A sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 22 centis négyzet alakú sütőedényt alufóliával kibélelünk, és ráfújunk egy kis olajat. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a sütőport és a sót. Belevagdossuk a vajat, és addig keverjük, míg a keverék durva morzsához hasonló lesz. Átöntjük az előkészített tálba, és kicsit lelapogatjuk, hogy összébb tömörüljön. A keveréket 30-35 percig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz és a közepe is átsül. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Ezt követően hagyjuk hűlni 15 percet. A karamellizált sűrített tejet egy edénybe öntjük, és körülbelül 45 másodpercre megmikrózzuk, hogy kissé megpuhuljon. A zabpehelysütemény-alapra kanalazzuk, és egy spatulával a szélek felé egyenletesen elterítjük. A karamellalapra szórjuk a mogyorót, úgy hogy azt teljesen beterítse, majd kezünkkel finoman belenyomogatjuk a karamellbe. A karamelldarabkákat és
a mini csoki darabokat jó vastag rétegben terítjük rá a mogyoróra.

Megjegyzés: A süteményalap és a karamell melege kicsit megolvasztja a csoki- és karamelldarabkákat. Amikor ez megtörténik, kezünkkel finoman lenyomkodjuk őket. Óvatosan csináljuk, hogy ne deformálódjanak! Ha a sütőedény nem elég meleg, 30 másodpercre tegyük vissza a sütőbe, és aztán nyomjuk helyükre finom mozdulatokkal a darabkákat. A szeleteket 2-3 órát hűtőben tároljuk, hogy könnyebb legyen felvágni. Kivesszük a sütőedényből, egy vágódeszkára helyezzük, és egy hosszú fűrészes késsel kis szeletekre vagdossuk. Hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

A vadnyugati nő új évadai március 5-étől hétköznapokon 17:00-tól

dupla részekkel látható a Food Network csatornán április végéig. Figyelje a Táfelspicc oldalát, hiszen hamarosan újabb recepttel jelentkezünk!