A Vasember kedvenc carbonara spagettije

Gwyneth Paltrow szakácskönyv recept
Vágólapra másolva!
A Vasember biztosan megnyalta mind a tíz ujját Miss Pepper borsos carbonara spagettije után. A Pepper Potts kisasszonyt alakító Gwyneth Paltrow It's All Easy című szakácskönyve ugyanis tele van olyan könnyű, hétköznapi ételekkel, amelyeket bárki gond nélkül elkészíthet. Ilyen a carbonara spagetti és a nyers „cukkinitészta" parmezánnal. Mindkét recept a cikkben.
Vágólapra másolva!

Finom hétköznapi receptek a szuper elfoglalt otthoni szakácsoknak – ez az alcíme Gwyneth szakácskönyvének. A klasszikus, gyorsan elkészíthető ételek mellett egészséges recepteket is találunk, mint amilyen a cukkini borssal és sajttal.

Nyers „cukkinitészta" parmezánnal Gwyneth Paltrow módra

Hozzávalók (4 adaghoz):

3 közepes cukkini
0,5 dl olívaolaj
1 teáskanál fekete bors
2,5 dl reszelt parmezán vagy pecorino

Elkészítés:

Hosszú, tésztaszerű csíkokra reszeljük a cukkinit (héjával együtt). Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajjal, borssal és sóval. Tányérra szedjük, és megszórjuk sajttal.

Gwyneth Paltrow könnyű recepteket ígér Forrás: Goop

A carbonara tökéletes lusta vacsora: megdöbbentően könnyű elkészíteni, és még finom is. Arról nem is beszélve, hogy a hozzávalók is könnyedén beszerezhetők, hiszen mindössze spagettire, bacon szalonnára, tojásra és sajtra van szükség hozzá.

Gwyneth Paltrow carbonara spagettije Forrás: Popsugar

Carbonara spagetti Gwyneth Paltrow módra

Hozzávalók:

  • 114 g bacon
  • 2 tojássárgája
  • 1 és ½ csésze parmezán sajt
  • 1 teáskanál frissen őrölt feketebors
  • 400 g bucatini tészta

Elkészítés:

Forraljon fel egy lábas sós vizet a tésztának, majd főzze meg. Egy serpenyőbe süsse az apróra vágott bacont 5-7 percig. Egy nagy tálban keverje össze a tojássárgáját a sajttal és a borssal. Vegyen ki egy csészével a tészta forró vizéből és tegye félre. Ha a tészta megfőtt, tegye egy nagy tálba, majd dolgozza össze a sajtos keverékkel. Adja hozzá a bacont és egy kis zsírt, ami kifőtt a szalonnából, majd kanalazza hozzá a csésze tészta vizet, amíg az étel krémes állagú nem lesz. Sózza, borsozza, szórja meg még több sajttal ízlés szerint.