A Bocuse d’Or magyar döntőjén jártunk, és a felhők felett vacsoráztunk

2018.02.12. 07:29

A Bocuse d'Or magyar döntőjén jártunk, majd az eredményhirdetést követően a felhők felett vacsoráztunk. Egy fárasztó munkanap után whiskey-t öntöttünk a teába, majd azon csodálkoztunk, hogy lehet egy nem létező étterem a TripAdvisor szerint London legkedveltebb helye. Ám ez még mind semmi, hiszen zöld palacsintát és háromszög alakú fánkot sütöttünk, illetve megkóstoltuk a világ legerősebb paprikájából készült a fagylaltot. Heti gasztro-összefoglaló.

Egy nem létező étterem a TripAdvisor szerint London legkedveltebb helye lett

A Shed at Dulwich évek óta privát étteremként üzemelt. Tulajdonosa tavaly úgy döntött, hogy megnyitja ajtóit a nagyközönségnek, 2017 novemberében pedig már a TripAdvisor legnépszerűbb étterme lett Londonban.

Butler lakásának kertje, egyben London „legmenőbb” éttermének kerthelyisége.Forrás: VICE.COM

Az egyetlen bökkenő, hogy ez a dél-londoni étterem soha nem létezett. Íme, a hamis valóságba vezető út.

DIY zabpehely reggelire

A zabpelyhek és zabkásák kínálata igen széles, és rengeteg íz közül válogathatunk már, de semmi sem vetekszik a házi készítésű zabpehellyel, amit úgy állítunk össze, ahogy csak akarunk. És még az alapanyagokat is pontosan ismerjük.

Sörcsapolás űrtechnológiával

A koncertek, a meccsek és a bulik klasszikus szituációja: ácsorgás a kilométer hosszú sorban. Ezzel technológiával talán sikerült megoldani, hogy többé ne kelljen várnunk a sörünkre.

BeerjetForrás: Beerjet

A Beerjettel, amelyet a SIRHA Budapest 2018 Termékversenyének Innovációs kategóriájában díjaztak, már itthon is találkozhatunk: a Fradi-pálya és a szombathelyi stadion rendezvényein, illetve a Forma 1-en.

SIRHA Budapest Desszert Verseny: itt vannak a győztesek

A SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és Horeca szakkiállítás nyitó napján csaptak össze a cukrászok a SIRHA Budapest Desszert Versenyen. A megmérettetés legjobbja 2018-ban Berta Gréta és Kőrösi-Fehér Emese (Kempinski Hotel Corvinus) volt.

Megvan a magyar Bocuse d'Or nyertese

A francia Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett verseny a világ legrangosabb szakácsviadala. A magyar döntőn kiderült, melyik szakács képviselheti hazánkat Torinóban, június 11-12-én az európai döntőn.

A 2018-as magyar Bocuse d'Or döntő nyertese: Pohner Ádám, a Kistücsök Étterem séfhelyettese, és Csillag Richard commisForrás: Szende Gabriella

Hamvas Zoltán azt is bejelentette, hogy júniusban Torinóban Széll Tamás lesz a zsűri elnöke az európai válogatón. Tekintse meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét képekben!

A világ legerősebb paprikájából készült a fagylalt

Könnyeznek a párok Valentin-napon, ám nem a szerelemtől vagy meghatottságtól, hanem a paprikás fagylalttól. Az Ördög Lehelete – Respiro del Diavolo – fantázianévre hallgató különlegesség olyan erős, hogy bárki telesírná az előtte álló fagylaltkelyhet.

Lapozzon tovább a zöld palacsintáért és a jégből készült étteremért!

Előző
  • 1
  • 2
Következő