Közel 400 kamionnyi élelmiszer került a rászorulókhoz

élelmiszer
Vágólapra másolva!
Napjainkban elképesztő méreteket öltött az élelmiszerfelesleg szerte a világon. Pedig ennek egy része megmenthető lenne. Így került közel 400 kamionnyi élelmiszer a rászorulókhoz.
Vágólapra másolva!

Az élelmiszerfelesleg Magyarországon közel 2 millió tonna, amelyből a megmenthető mennyiség körülbelül 80-100 ezer tonna. Az Élelmiszerbank partnereivel karöltve azon dolgozik, hogy ezt a hatalmas mennyiséget ne kelljen kidobni, és eljuthasson a nélkülözők asztalára.

Forrás: shutterstock.com

Az Élelmiszerbank által megmentett 9 300 tonna élelmiszer hatalmas mennyiség, összértéke pedig eléri az 5,2 milliárd forintot. A megmentett élelmiszerek rendkívül változatosak: pékáru, zöldség, gyümölcs, tejtermékek, húsáru, hosszú lejáratú élelmiszerek.

Ezek az élelmiszerek több mint 300 000 rászorulót segítenek.

Elsősorban gyermekes családokat, időseket, fogyatékkal élőket, hajléktalanokat és más hátrányos helyzetű csoportokat látnak el. Az élelmiszerek közel 90%-a az Élelmiszerbankkal kapcsolatban lévő kereskedelmi láncokból jut el a nélkülözőkhöz, a maradék 10% élelmiszeripari gyártóktól érkezik az Élelmiszerbank központi raktárába; onnan jut a rászorulókhoz.

Nagyon hálásak vagyunk minden céges partnerüknek, akik élelmiszerrel, anyagi támogatással vagy szolgáltatással támogatják munkánkat. Nagy érték számunkra a minket segítő közel 50 önkéntes, illetve több mint 350 partnerszervezet munkája. Együtt 300 000 nélkülöző asztalára tudunk élelmiszert varázsolni, amely sokuk számára sorsfordító lehet." – mondta Cseh Balázs, az Egyesület elnöke.