Vágólapra másolva!
Noha a saját konyhánkban is meghatározó alapanyag a zsír, sokan mumusként tekintenek rá. A Zsír kell! kampány most megmutatja, hogy a zsír nem a megtestesült ördög, ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, és mellette rendszeresen mozgunk.
Vágólapra másolva!

A kampány szervezői szerint megfelelő mennyiségben az emberi szervezetnek szüksége van zsírra. A jó minőségű húsok zamatát, ízét is a zsír adja, sokszor csak így lehet jó ízvilágú ételeket készíteni.

Forrás: mangalicafesztival.hu

A mozgalom „A zsír az íz, a zsír az élet!" szlogennel már 2017 őszén is tartott egy kétnapos zsírünnepet a Belvárosi Piacon, most ez a koncepció jelenik meg a budapesti Mangalica Fesztiválon is. Az érdeklődők találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel.

A fesztiválon a népszerű főzőversenyre is be lehet nevezni,

a zsűri elnöke, Bíró Lajos, maga is készíti, illetve folyamatosan keresi a tökéletes kolbászokat és szalámikat. A zsűriben többek között ott lesz Segal Viktor és Litauszki Zsolt séf, és Sváby András, a kampány idei arca is.

– mondta el Veégh Attila, a Mangalica Fesztiválok fő szervezője.

A Managlica Fesztiválon a Zsír kell! kampány keretében több ezer adag, Litauszki Zsolt séf által megálmodott ételt adnak át azoknak,

akik teljesítik az idei kampány jelmondatát: „Egyél jót, de mozogd le!". Február 11-én, a fesztivál utolsó napján Rubint Réka tart edzést.

A Mangalica Fesztivált idén 11. alkalommal rendezik meg Budapesten a Szabadság téren, 2018. február 9-11. között.