Tésztával origamiztunk és gluténmentes fánkot készítettünk

Vágólapra másolva!
Imádtuk a tortát, amelynek máza olyan fényes, hogy láttuk benne a saját tükörképünk, ám még izgalmasabb volt tésztával origamizni és megkóstolni egy unikornis könnyeit. Egészséges édességeket készítettünk, beleharaptunk Harry herceg és jegyese kedvenc fogásaiba, majd teszteltük a Veganz vegán termékcsaládot. Megörültünk, amikor megtaláltuk Marton Adrienn glutén- és tejmentes fánk receptjét, majd megnéztük, hogyan reagálnak az emberek, ha először kóstolnak szöcskét és selyemhernyót. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Szöcskét, selyemhernyót és skorpiót kóstoltak

Néhány férfi és nő bevállalta, hogy megkóstolja ezeket az ínyencségeket. Lássuk, hogyan reagáltak!

Egy torta, amelynek a máza olyan fényes, hogy láthatja benne önmagát

A tükörmázas torta önmagában is egy megdöbbentő jelenség, ám akkor fog igazán nagyot nézni, ha megtudja, hogy ebben bizony semmi varázslat nincs.

Forrás: kseniapenkina.com

A tükörmázas tortának nevezett finomságoknak három teljes napra van szükségük ahhoz, hogy teljes valójukban tündökölhessenek. Lesse el a videóból és a receptből, hogyan készül a máz!

Glutén- és tejmentes fánk farsangra

Marton Adrienn glutén- és tejmentes receptje édesburgonyával, mandulaliszttel, kókuszliszttel és kókusztejjel készül.

Fűszerezze el a feledékenységet természetes ételekkel

A Kaliforniai Egyetem tanulmánya szerint a kurkuma javítja a memóriát és fokozza a hangulatot: 50 és 90 év közötti személyek memóriazavarait vizsgálták.

A kurkuma gyulladásgátló Forrás: shutterstock.com

Azoknak, akik kurkumint, vagyis kurkumából készített kivonatot kaptak, 28%-al javult a teljesítménye a memóriatesztekben. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a kurkumában található kurkumin gyulladásgátló tulajdonságait és antioxidáns-tartalmát.

Origamizzon tésztával!

Ideje elővennie origamitudását! Azonban most nem papírból, hanem tésztából fog hajtogatni. Recept és videó a cikkben.

3 egészséges édesség diétázóknak

Ha egészségesen próbálunk étkezni vagy diétázunk, a desszertek azonnal kimaradnak minden körből. Pedig bizony vannak olyan édességek, amik nem az ördögöt testesítik meg.

Chia magos puding friss gyümölcsökkel Forrás: thekitchn.com

Az tény, hogyha az éjszaka kellős közepén majszoljuk a csokoládétortát, az nem fog jót tenni sem az egészségünknek, sem az alakunknak. A következő édességeket diétázók is fogyaszthatják.

Három Michelin-csillagos séf tesztelte a magyar éttermeket

Idén közel 20 éttermet tesztelt le egy nemzetközi szaktekintély a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj átadását megelőző tesztidőszakban a Dining Guide meghívására.

Harry herceg és jegyese kedvenc ételei

Mit szólna, ha szó szerint belekóstolhatna Harry herceg és Meghan Markle kedvenc ételeibe? Ebben a londoni étteremben bárki megteheti!

The Terrace Restaurants and Tea Rooms Forrás: goodhousekeeping.co.uk

Amellett, hogy a vendégek megismerhetik Meghan és Harry kedvenceit, Shouly megerősítette, hogy a menüből származó bevétellel Harry herceg jótékonysági munkáját segítik.

Közeleg a Bocuse d'Or magyar döntője

Közeleg a Bocuse d'Or magyar döntője: 2018. február 8-án összecsapnak a magyar séfek a SIRHA Budapesten, a Hungexpón.

Ezzel a módszerrel a hal- és hagymaszag a múlté

Két okból nem szeretünk hagymával dolgozni. Az egyik, hogy telesírjuk a konyhát, a másik pedig a szag, ami a kezünkön és a vágódeszkán marad utána.

Forrás: shutterstock.com

A klasszikus módszerek nem igazán működnek, ha a fokhagymaszag eltávolítása a cél. Lesse el ezeket az elképesztő konyhai trükköket, és űzze el a hagymaszagot!

Unikornisok könnye: rózsaszín, csillog és úgy üt, mint egy feles

Az „Unikornis könnyei" fantázianévre hallgató gin likőr 40%-os alkoholtartalmú, csillog a napfényben, természetesen rózsaszín, és egy női táskába is elegánsan befér.

Penész, sár, építőipari fúrógép, 580 kg lefoglalt élelmiszer egy fővárosi sütőüzemben

Súlyos műszaki és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy finom pékárut és cukrászati termékeket előállító budapesti üzem működését.

Elképesztő körülmények. Forrás: Nébih

A mennyezetet és oldalfalakat penész és pókháló borította, festésük több helyen foltokban levált. A padló és a gépek porral, zsírral szennyezettek voltak, a helyiségben rágcsálóürülék is akadt.

A homár és más rákok élve főzése ellen kampányolnak

A homár és más rákfélék élve főzése ellen tiltakozott levelében több mint 50 brit állatvédő, tudós és híresség – számolt be róla a BBC hírportálja.

Teszteltük a Veganz vegán termékcsaládot

A Veganz termékek a zöldfenyőfás üzletlánc polcain találhatóak meg, mi pedig úgy gondoltuk, ideje letesztelni mindet.

Próbálja ki az olaszok csalamádéját!

A giardiniera nagyon hasonlít a nálunk már jól ismert csalamádéra, bár ezt az olasz finomságot egy kicsit máshogy készítik és fogyasztják. Recept a cikkben!