Téli pezsgés a Balatonnál - íme a februári programok

Balaton, bor
Vágólapra másolva!
A Balaton a hidegben sem alszik, sőt pezseg. A téli táj mesés, korcsolyázhatunk a parton, a borok felmelegítenek, és ugyan a lángosos zárva van, de a nyitva tartó éttermekben nagyon finomakat ehetünk.
Vágólapra másolva!

Februártól újra teljes erővel vetjük bele magunkat a balatoni programokba: lesz DJ a szőlőben, a Szent Donát Birtok összefog a Laposa Birtokkal egy közös vacsora erejéig, a badacsonyi Pláne borteraszra pedig ellátogat Somló.

Forrás: Pláne Badacsony

A Plánéban tradicionálisan csak badacsonyi borok vannak, de Tóth Ádámék időnként más borvidékeket is szívesen vendégül látnak. Somló megismerésében ezúttal Cartwright Éva, a somlói boltjának tulajdonosa és házigazdája segít. Persze nem érkezik egyedül, hiszen

magával hoz néhány borászt is, mint Kis Tomás és Barcza Bálint.

A borsor pedig a következő tételekből áll: Somlói Vándor Pince MORIC SOMLO Hidden Treasure 2016 bora, Barcza Pincészet Juhfark 2016, Kőfejtő pince Juhfark 2016, Somlói Apátsági Pincészet Furmint 2015, Géró Pince Juhfark 2016, Zsirai Pincészet Juhfark 2016. Emellett meglepetés tételre is számíthatnak a vendégek. A Pláne Péntekek! rendezvényt a Pláne Badacsony borteraszon tartják február 9-én, pénteken.

Márga Bisztró Forrás: ALL RIGHTS RESERVED TO PIXELTASTER/Pixeltaster

A csopaki Szent Donát Birtok összefog a Laposa Birtokkal, és ezúttal is öt fogással és legalább hat borral készülnek, amelyet három séf és két borász mutat be a vacsora során. A tányérra pisztráng, nyúl, csicsóka, bárány, szarvas, homoktövis, a pohárba pedig furmint, olaszrizling, kékfrankos és zeusz kerül.

Ezen az esten debütál a Szent Donát Birtok 2016-os Márga Furmintja.

A Szent Donát Birtok & Laposa Badacsony birtokkonyha estet a csopaki Márga Bisztróban tartják február 17-én.

A Badacsony télen Forrás:Flickr.com / Gergely Pirovich/Gergely Pirovich

12. alkalommal szól a DJ a szőlőben a paloznaki Homola Borteraszon: jó hangulatú, egész napos zenés együttlétre készülhetnek a látogatók február 10-én, délután 2 órától este 10-ig. A zenéről Soul Cure gondoskodik.

Badacsonyban hétvégente a Konyhafőnökből is ismert Vári Dávid kreatív séf várja vacsoramenüre a kifinomult ételek és a helyi borok rajongóit a Tilia Borvendéglőben a Hotel Neptun éttermében.

Késői szüret parfé túrógombóccal – Vári Dávid desszertje a badacsonyi Tilia Borvendéglőben Forrás: Szende Gabriella

És ha egy jót mozognánk, irány a szigligeti jégpálya a Balaton-parton, amely a látvánnyal együtt tényleg különleges mozgásélményt nyújt.