Közeleg a Bocuse d'Or magyar döntője

Vágólapra másolva!
Közeleg a Bocuse d'Or magyar döntője: 2018. február 8-án összecsapnak a magyar séfek a SIRHA Budapesten, a Hungexpón.
Vágólapra másolva!

Már csak egy hét van hátra a Bocuse d'Or magyar döntőjéig, amelyet a Magyar Bocuse d'Or Akadémia rendez meg. A jelöltek között van Elek Richárd, aki jelenleg a Fausto Ristorantéban dolgozik séfként, és 2008-ban commis-ként, 2011-ben versenyzőként indult a magyar Bocuse d'Or válogatón. A döntő résztvevője Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese, aki szintén commis-ként versenyzett négy évvel ezelőtt, a 2016-os magyar döntőn pedig második helyezést ért el.

Forrás: Designfood/Fekete Antonio

A jelöltek között szerepel Garai Ádám, az Olimpia étterem konyhafőnöke, aki Széll Tamás commis-ja volt négy évvel ezelőtt. A verseny résztvevői között ott van Haraszti Zsolt is, aki jelenleg az Alabárdos étteremben dolgozik, és részt vett már Hagyomány és Evolúció, és Czifray-versenykurzuson is. Mellette Veres István, a Babel séfje, aki a párizsi Gregoire Ferrandie iskolában tanult, majd dolgozott többek között a három Michelin-csillagos L'Arpege-ben vagy Londonban, Gordon Ramsay Maze éttermében. Volenter István, a 67 Étterem séfje 2016-ban harmadik lett a magyar döntőn.

A konyhai és a kóstoló zsűriben összesen 24 séf foglal majd helyet, a zsűri elnöke pedig Enrico Crippa olasz Michelin-csillagos séf lesz. Zsűrizni fog a svéd Henrik Norström, aki 2001-ben az ezüst szobrot vihette haza a versenyről, illetve a visegrádi négyek egy-egy képviselője is. Az ítészek között helyet foglal majd Széll Tamás, Szulló Szabina és Sárközi Ákos.

A versenyzőknek két ételt kell majd elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt.

A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök és a velő lesz, a vegetáriánus tányéron pedig a gorgonzola, a rizotto és a fürjtojás. Lesznek azonban meglepetés alapanyagok is: egy zöldségről és egy fűszerről csak a verseny napján derül majd ki, hogy kötelező elem.

Az első versenyző 2018. február 8-án reggel 9 órakor kezd, az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig délután 5 órakor kerül sor.