Egy torta, amelynek a máza olyan fényes, hogy láthatja benne önmagát

Vágólapra másolva!
A tükörmázas torta önmagában is egy megdöbbentő jelenség, ám akkor fog igazán nagyot nézni, ha megtudja, hogy ebben bizony semmi varázslat nincs. Lesse el a videóból és a receptből, hogyan készül, majd gyönyörködjön saját tortája eredményében, na meg persze saját tükörképében!
Vágólapra másolva!

Ksenia Penkin figyelemre méltó tortái igazi műalkotások. A mázas torták készítéséhez Ksenia a legjobb minőségű belga csokoládét, igazi tejszínt és tejet, valamint a legfinomabb friss bogyós gyümölcsöket és prémium kekszeket használja fel. A tükörmázas tortának nevezett finomságoknak három teljes napra van szükségük ahhoz, hogy teljes valójukban tündökölhessenek. Ám megéri a fáradozás, ugyanis ha megfelelően készítik a desszertet, akkor még a tükörképünket is láthatjuk a mázban.

tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta
tükörmázas torta

Hogyan készül a máz?

Hozzávalók:

  • 300 ml víz
  • 1 és ½ csésze cukor
  • 3 dl sűrített tej
  • 25 g zselatin
  • 740 g fehér csokoládé

Elkészítés:

Egy edényben keverje össze a vizet, a tejet és a cukrot, majd forralja fel. Adja hozzá a zselatint, keverje jól össze, majd öntse a fehér csokoládéhoz. Egy botmixer segítségével dolgozza jól össze a masszát, majd szűrje le. Öntse külön annyi edénybe, ahány színt szeretne a tortára vinni, és mesterséges ételszínezék helyett használjon inkább természeteset.