Háromszög alakú és kókuszos – fánk Kelet-Afrikából

Vágólapra másolva!
Ismerjük és imádjuk a hazai fánkot, főleg farsang idején: egyszerűen megunhatatlan, ahogy a puha tészta szétomlik a szánkban, és édes táncba kezd a házi lekvárral. Ám mi lenne, ha idén nemcsak a hagyományos kör, hanem egy háromszög alakú fánkba is beleharaphatnánk?
Vágólapra másolva!

A mandazi egy valódi street food Kelet-Afrikában. Az ízvilága egyedi; enyhén édes, a kókusz, a kardamom és a szerecsendió keveréke pedig valódi élmény.

A mandazi akkor a legjobb, ha friss Forrás: Jo Cooks

A mandazi az egyik legfontosabb étel a szuahéli emberek konyhájában, és általában reggelire vagy vacsorára eszik; önmagában, teával vagy friss gyümölcslével.

Ha desszertként fogyasztják, akkor egy kis fahéjas cukorral szórják meg.

A mandazi akkor a legjobb, ha friss, mert egy idő után megkeményedik, és nem lesz élvezhető. Az alaprecepthez hozzátehetünk még földimogyorót vagy a mandulát is.

Lapozzon a receptért, és harapjon bele Afrikába!