Vigyázz, kész, sajt!

sajt
Vágólapra másolva!
Ön is szívesen jár-kel a kézműves vásárok forgatagában? Szeret házi készítésű, minőségi termékeket vásárolni? Emellett minden vágya egy olyan esemény, amely még a lurkókat is lefoglalja egy időre? Igen? Akkor hadd mutassunk önnek egy olyan gasztronómiai eseményt, ahol a kézműves vásáron és a játszótéren kívül még néhány titkot is elleshet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Sajtkészítők Egyesülete már hatodszor rendezi meg a Sajtmustrát, de első alkalommal az etyeki Gasztrosétányon.

A Kárpát-medence legjobb sajtkészítői

hozzák el remekeiket az etyeki Gasztrosétányra. Lesz sajtműhely vajköpüléssel és parenyicanyújtással, sajtverseny, gasztronómiai és kézműves vásár, Sajtkukac játszótér, utcazene és számos élményprogram.

Forrás: Shutterstock

A kecskelábú asztalokon a legmagasabb minőségű sajtokkal és egyéb tejtermékekkel találkozhatnak majd az ínyencek. Azonban nem csak kóstolni lehet majd őket: a bőrkötényes sajtmesterek még a titkaikat is elárulják az érdeklődőknek.

Megtekinthetjük a sajtkészítés teljes menetét, láthatjuk a sajtfüstölést és parenyicanyújtást, kipróbálhatjuk a vajköpülést, és bátran kérdezhetünk a mesterektől.

A workshop keretein belül a legkülönfélébb sajtokat kóstolhatjuk össze válogatott borokkal Herczeg Ági (nemzetközi borakadémikus, az első magyar női Master of Wine aspiráns) útmutatásai alapján.

Természetesen lesz sajtverseny is,

a látogatók pedig kedvükre válogathatnak majd a Gasztrosétány kínálatból vagy szórakozhatnak az utcazenészek muzsikájára. A gyermekeket a Sajtkukac játszótér várja majd, ahol ügyességi játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a sajtkészítés folyamatával.

A Sajtmustrát szeptember 29-én tartják az etyeki Gasztrosétányon. A részletes programokért tekintse meg a Facebook-eseményt.