A jégkrém egyeduralma véget ért

mangós desszert
Vágólapra másolva!
Noha a nyár idén elég szeszélyes, azért vannak forró, tikkasztó napok, amikor legszívesebben magunkra csuknánk a hűtő ajtaját. Ilyenkor egy pohár jeges koktéltól vagy néhány gombóc fagylalttól kérünk segítséget. De mi van akkor, ha már egyikben sem leljük örömünket? Ha valami másra vágyunk? Valami újra, mégis finomra? Nos, akkor jön a képbe egy hűsítő nyári desszert.
Vágólapra másolva!
Forrás: Kawalingpinoy

Mangós nyári desszert

Hozzávalók:

  • 5 darab mangó
  • 2 csésze habtejszín
  • 1/2 csésze sűrített tej
  • 1/2 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje
  • 400 g Graham-keksz, összetörve

Elkészítés:

Vágja fel a mangót apró kockákra, utána verje fel a habtejszínt egy robotgép segítségével. Folyamatos keverés mellett adja hozzá a sűrített tejet és a vaníliát.

Tegyen a krémből egy üveg edény aljára, szórja meg a keksszel, azután a mangódarabokkal.

Rétegezze tovább, míg elfogynak a hozzávalók, az utolsó réteg pedig a mangó legyen.

Tegye a hűtőbe 8 órára.