Először kóstolnak magyar ételeket külföldiek – így reagálnak

Vágólapra másolva!
Magyarországon egy hagyományos esküvő sem az igazi töltött káposzta nélkül, senki sem nőhet fel úgy, hogy legalább életében egyszer ne evett volna szilvás gombócot, ami pedig a gulyáslevest illeti, szinte már az ereinkben is az folyik. Ám a jó magyar ízek nemcsak a mi szívünket rabolták el, hanem még a külföldiekét is – többé-kevésbé. Noha szerintük a csalamádé és a nokedli akár még Trónok harca-karakternév is lehetne, mosolyogva törölték tisztára a tányérjukat.
Vágólapra másolva!

Összesen négy magyar étel került a külföldiek asztalára: gulyásleves, töltött káposzta, csirkepaprikás nokedlivel és csalamádéval, illetve szilvás gombóc. A videóban szereplő szőke hajú hölgy szerint a gulyásleves olyan, mint egy tipikus házi koszt egy anyuka recepttárából. A sapkás férfi a töltött káposztát tojásos tekercshez hasonlítja, az egyik hölgy pedig kijelenti, hogy egyáltalán nem egyszerű megenni.

A két férfi sötét pólóban egyetért abban, hogy a csirkepaprikás, a nokedli és a csalamádé akár Trónok harca-karakternevek is lehetnének.

A kék hajú férfi és a párja teljesen megdöbbennek, hogy a nokedli egy tésztaféle. Szerintük úgy néz ki, mintha pici agyak lennének a tányéron.

A pároknak összességében elnyerte tetszését az étel, sőt, a férfi kockás pólóban elmondja, hogy nem szereti a savanyúságot, de a

csalamádéval meg van elégedve.

A szilvás gombócban azonban egy szemernyit csalódtak amikor kiderült, hogy nem csokoládé van a belsejében, hanem szilva. A sapkás férfi szerint nagyon jó az illata; a churróhoz hasonlítja, amely egy spanyol édesség. A kék hajú férfi véleménye azonban az, hogy a szilvás gombócnak zsemlemorzsa íze van.