Ő lett idén a Borászok Borásza

bor
Különösen izgalmasnak ígérkezik Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos úr előadása
Vágólapra másolva!
Idén Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet alapítója, nyerte el a Borászok Borásza díjat; a Borászok Barátjának a brit Caroline Gilby borszakértőt választották. Emellett kihirdették a Borászok Borásza Ösztöndíj Program nyertesét is.
Vágólapra másolva!

A Borászok Borásza cím eddigi birtokosai egyenként megalkották a saját 50 fős listájukat az általuk javasolt nevekkel, amelyet felkérésre elküldtek a díjat felügyelő Vinum Praemium Alapítvány kuratóriumához. A beérkezett listákat a kuratórium összegezte, majd a jelölőtestületet alkotó Borászok Borászai véglegesítették az 50 jelölt nevét.

Idén a Borászok Barátja Caroline Gilby, a Borászok Borásza pedig Konyári János lett Forrás: Borászok Borásza Facebook

A jelöltek az eddigi gyakorlatnak megfelelően kétkörös szavazással, egyszerű többséggel választottak. Az első kör után a legtöbb szavazatot kapott 5 borász közül az 50 jelölt 1-1 szavazattal választotta ki a végső győztest.

Idén Konyári János, a Konyári Pincészet alapítója, nyerte el a Borászok Borásza díjat. A balatonboglári bortermelő 2017 májusában hunyt el.

Továbbá minden Borászok Borásza cím birtokosa 1 főt jelölt a Borászok Barátja díjra. A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit, és nagyban segítette a magyar borászok munkáját.

Az idei jelöltek Ambrus Lajos író, szőlőbirtokos, Caroline Gilby borszakértő, Herczeg Ágnes borszakértő, Kovács Pál, a Debreceni Borozó felelős lapkiadója, illetve Kovacsik Tamás, a budapesti Aszú étterem tulajdonosa voltak. A győztest a Borászok Borásza aktuális 50 jelöltje választotta ki, aki a

a brit Caroline Gilby lett.

Kihirdették továbbá a Borászok Borásza Ösztöndíj Program nyertesét is: a „Jövő Borásza" címet Homoky Dorottya viselheti egy éven át. Az ösztöndíjprogram részleteiről itt tájékozódhat.