Beleharaptunk egy ijesztő bohóc fejébe, majd megettük Alan Rickman arcát

Vágólapra másolva!
Nem riasztottak vissza az ijesztő bohócok: amint tehettük, beléjük haraptunk. A különleges palacsintát egy kis ibolyás ginnel öblítettük le, aztán pedig csak úgy meresztettük a szemünket, amikor egy pattogatott kukoricán megláttuk Pókembert, majd a Keresztapát. Megtudtuk, hogy bögrével is lehet kést élezni, tejben pedig csirkét sütni. Kajakómás unikornisokkal harcoltunk a szülinapi tortáért, megkóstoltuk a Vasember kedvenc carbonara spagettijét, majd elámultunk az internet csalásaitól. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Budapesti csapat nyert a Közétkeztetési Szakácsversenyen

A háromfordulós versenyen összesen 52 csapat indult, de csak 12 mérhette össze tudását az országos döntőn. A megmérettetés első helyezettje az Eurest Budapest csapat lett.

Tenor és bor egy toszkán birtokon

Ha meghalljuk Andrea Bocelli nevét, azonnal bekúszik a fülünkbe a már jól ismert tenor. Pedig a Bocelli család egy három évszázados családi gazdasággal és klasszikus toszkán borokkal is büszkélkedhet.

Andrea Bocelli Forrás: -

Alberto Bocelli és kedvese, Cinzia vezetik a családi vállalatot, a turisták fogadásában és üdvözlésében pedig Andrea Bocelli is besegít, amikor éppen a birtokon van. A Bocelli család a borok mellett, szívesen osztja meg az olasz kultúrát is.

Szeleteljen hagymát úgy, mint egy profi

Kezdő szakácsként úgy hisszük, hogy csak az idő és a rutin tehet minket jobbá. Ebből a videóból azonban könnyedén elsajátíthatja a hagymaszeletelés és aprítás tudományát.

Degeszre tömték magukat az unikornisok. De ki hibáztatná őket ezért?

Világuralomra törtek az egyszarvúk: Itt a születésnapi torta, amelyet megdézsmáltak a pocakos unikornisok. Melyik kislány ne örülne egy ilyen varázslatos, szórakoztató és mesebeli tortának?

Forrás: Popsugar

A Choco Frutas cukrászainak köszönhetően nemcsak mi nézünk ki úgy a torta után, mint egy guruló dinnye, hanem még az unikornisok is, akik szó szerint bekábultak a cukortól. Tekintse meg a képgalériát!

Itt a rózsa, amely még a férfiak szívét is megdobogtatja

És még azt mondják, hogy csak a nőket lehet lenyűgözni egy csokor rózsával. A következő recept azonban megcáfolja ezt az állítást.

Innovatív termékek és szolgáltatások versenye a SIRHA Budapesten

A SIRHA Budapesten nemcsak a szakácsok és a cukrászok csaptak össze, hanem a termékek is. A versenyre külföldi és magyar kiállítók egyaránt pályázhattak.

Forrás: Tamas Kojedzinszky

A csomagolóipar és logisztika csoport első helyezettje a YAMA by STARFOL Plusz 100%-ban lebomló, komposztálható pálmalevél tálalóeszköze lett. Az élelmiszer és ital kategóriában az első helyezett pedig a Rubin Szegedi Paprika Feldolgozó fűszerpaprikamag-olaja.

Négy elképesztő ötlet a flakonok újrahasznosítására

Ahogy a hernyóból pillangó válik, úgy lesz az elhasznált flakonból ajándék, citromfacsaró vagy habnyomó. Lesse el az életmentő és kreatív trükköket a videóból!

Ússza meg olcsón az eljegyzést!

Ugyan minek gyémántos arany az ujjra, ha fánkkal is megkérhetik kedvese kezét? Ha egy torkos hölgyet akar levenni a lábáról, akkor érdemes szemeznie vele, hiszen az „ékszerek" ehetőek.

Forrás: http://metro.co.uk

A különleges finomságokat egyébként párban adják, tehát egy áráért rögtön két darabot kaphat. Ráadásul, ha nem azt a választ kapja, amit remélt, még meg is eheti a karikagyűrűt.

A Vasember kedvenc carbonara spagettije

A Vasember biztosan megnyalta mind a tíz ujját Miss Pepper borsos carbonara spagettije után. A Pepper Potts kisasszonyt alakító Gwyneth Paltrow It's All Easy című szakácskönyve ugyanis tele van könnyű és hétköznapi ételekkel.

Mi van az ételfotókon? Hús helyett WC-tisztító tabletta, tej helyett ragasztó

Az internet korában már megtapasztalhattuk, hogy semmi sem az, aminek látszik. Így, amikor ránézünk egy olyan fotóra, ami egy ínycsiklandó ételt ábrázol, jusson eszünkbe: lehet, hogy a rajta szereplő étel valójában ehetetlen.

A süteményeket szórófejes festékekkel díszítették, a krém pedig valójában borotvahab Forrás: petapixel.com

A ételfotósok mindenféle trükköt bevetnek annak érdekében, hogy a fogások kívánatosak legyenek. Az úgynevezett food stylistok ennek eleget is tesznek, aztán már csak néhány kattintás, és kész is a remekmű, ami ehetetlen.

Kutyahússal ünneplik Vietnámban a holdújévet

Emberi fogyasztásra szánt, egyben sütött kutyahúst árul egy vietnami nő egy hanoi piacon 2018. február 13-án, három nappal a holdújév, a Tet előtt. A vietnamiak úgy tartják, hogy a kutyahús fogyasztása az új év kezdetén elűzi a balszerencsét.

Alan Rickman ehető arcáért és a tejben sült csirke receptjéért lapozzon a következő oldalra!