A teának leáldozott, ezt isszuk helyette - ha mámorra vágyunk

pár
Vágólapra másolva!
Ugye, milyen jólesik egy meleg tea egy szürke, esős napon? Netán egy forró csokoládé, amely a testet is felmelegíti? Egy jó őszi ital, egy takaró, egy remek könyv, és máris teljesen a kényeztető pihenés. Na de mi van akkor, ha valami újba szeretnénk belekóstolni? Ha ezúttal nem teával szeretnénk forróvá varázsolni a hangulatot? Íme néhány szuper meleg ital, amelyet alkohollal és anélkül is elkészíthetünk. Az, hogy melyiket próbáljuk ki, nem kérdés: az összeset! Csak a sorrendet kell meghatározni.
Vágólapra másolva!

1.Mámoros ölelés
Almabor teával? Naná! Lassú tűzön kezdjük el melegíteni a 2 és ½ csésze almabort, majd tegyünk bele három chaitea-filtert.

Vegyük le a tűzről, és tegyük félre 30 percre. Ha letelt az idő, keverjünk hozzá egy evőkanál eredeti bourbon vaníliát, vagyis a rúd kikapart magját és belsejét.

Ha még izgalmasabbá szeretnénk tenni,

öntsünk hozzá ¼ csésze almabrandy-t vagy almás whisky-t.

Forrás: Today

2. Egy bögre forróság
Keverjünk össze 2 evőkanál cukrot és 2 evőkanál matchaport egy tálban. Azután melegítsünk fel 1 csésze kókusztejet, valamint 1 és ½ csésze rizs- vagy mandulatejet egy másik edényben. Amint elkezd forrni, vegyük le a tűzről, és öntsük a matchás keverékhez.

Hogyan tehetjük még ínycsiklandóbbá? Kókuszrummal! Adjunk hozzá ¼ csészével.

3. Juharszirupos kényeztetés
Keverjünk össze ½ csésze alacsony zsírtartalmú tejet, 3 evőkanál juharszirupot, 1 evőkanál csokoládészirupot és ¼ teáskanál fahéjat. Kezdjük el lassan melegíteni.

Amint forrni kezd, vegyük le a tűzről, és keverjünk bele 2 csésze eszpresszót. Ám nem ettől lesz igazán pikáns, hanem az ¼ csésze

juharszirupos whisky-től vagy fűszeres rumtól.

4. Perzselő aromák
Keverjünk össze 3 csésze vizet 1 citrom levével, 1 evőkanál mézzel, 2 fahéjrúddal és 2 csillagánizzsal. Kezdjük el lassan melegíteni, majd amikor forrni kezd, vegyük le a tűzről.

Adjunk hozzá 60 milliliter bourbont, rumot vagy gint.

5. Tüzes almabor
Egy edényben keverjünk össze 3 csésze almabort, 1 citrom levét, 1 evőkanál mézet, 2 fahéjrudat és 2 csillagánizst. Forraljuk fel, vegyük le a tűzről, majd adjunk hozzá 60 milliliter bourbont.

Fogyasszuk melegen, és élvezzük a kényeztetést!