Ráleltünk a hatékony fogyókúra titkára

Jennifer Lopez
Vágólapra másolva!
Hihetetlenül izgalmas volt a múlt hét! Megtudtuk, mitől maradnak vékonyak a sztárok, és még Jennifer Lopez csodaétrendjét is elleshettük. Már pontosan tudjuk, hogyan étkezik a színésznő, hogyan marad ilyen vékony, mégis gyönyörű még negyven fölött is. Persze emellett még számos más felfedezést is tettünk, ami a fogyókúrát illeti: le kell cserélni az evőeszközöket, és sütés közben is lehet edzeni. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian és Jennifer Lopez tökéletes alakjának titka

Irigykedve ülünk a tévé előtt, és nézzük a lapos hasak, a tökéletes csípők és a formás combok sokaságát: minden színésznő gyönyörű és vékony. Persze ott vannak a személyi edzők, a szakácsaik, na meg a rengeteg pénz, amelyből gyakorlatilag bármit meg tudnak venni, ám még az A-listás hírességek egy része is gyors és egyszerű súlycsökkentő trükkökkel őrzi meg tökéletes alakját.

Jennifer Lopez diétájába még a csokis keksz is belefér Forrás: MET Gala

Jennifer Lopez étrendjének alapja a hidratáció, azaz, hogy megfelelő mennyiségű folyadék jusson a szervezetbe. Ennek része a víz, a cukor és méz nélkül fogyasztott teák, de a zöldségek és gyümölcsök víztartalma is. Ám ez még nem minden, hiszen a diétájába még a csokis keksz is belefér.

Ez lehet a borfogyasztás legkedveltebb formája?

A zabaione vagy zabaglione egy olasz desszert, amelyet tojássárgájával, cukorral és egy különleges összetevővel készítenek. Kitalálja, mi az?

Csokit vagy rettegést!

A halloween szó a hallows' evening, vagyis a mindenszentek éjszakája szavak összetételéből jött létre. Az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnepet október 31-én, éjszaka tartják. Szimbóluma a vicsorgó töklámpás.

Forrás: Shutterstock

Széles körben úgy gondolják, hogy a halloween a samhainból, vagyis a boszorkányok, kísértetek és démonok pogány ünnepéből ered. Mások viszont úgy vélik, hogy semmi köze a samhainhoz, mert egy önálló, keresztény ünnepként született meg, és nőtte ki magát. De vajon honnan ered a töklámpás legendája?

Ezt a praktikus trükköt mindenkinek ismernie kellene

A természetes összetevők hihetetlen dolgot művelnek ételeinkkel: intenzív ízek és aromák szabadulnak fel a szájban. A vaníliakivonatot is könnyen helyettesíthetjük a vaníliarúd belsejének kikaparásával és felhasználásával.

Égés, káosz, bakihegyek - Amikor az emberek először sütnek palacsintát

Palacsintát sütni nem egy bonyolult dolog. Még a tészta elkészítését is könnyen meg lehet tanulni. Persze, ahogy az élet más területein, úgy a konyhában sem lehet mindenki sikeres. A videóban szereplő embereknek csak annyit kellett tenniük, hogy kisütik a palacsintákat – a tészta már rendelkezésükre állt –, ám még ebbe a feladatba is beletört a bicskájuk.

A megfordítás nem nagyon sikerült Forrás: Youtube

A fekete göndör hajú lány még sosem sütött palacsintát azelőtt, és ezt töredelmesen be is vallja. A szakállas férfi azt mondja, hogy minden tőle telhetőt megtesz majd, a barna bőrű lány pedig elmagyarázza, hogy első lépésként olajat kell fújni a serpenyőbe. Ezt szerencsére a legtöbben eltalálták, bár a göndör, világosbarna hajú nő egy kicsit túlzásba vitte.

A parafadugó forradalma

Mit tesz, ha kiürül a borosüveg? Rögtön a szemetesbe hajítja a parafadugóval együtt, nem igaz? Pedig, ha tudná mennyi lehetőség rejlik ebben a kis eszközben, többé egyet sem ítélne kukára.

Őseink reggelinek ették, mi munka után isszuk

A sörrel főzés nem azt jelenti, hogy sört iszunk, miközben készítjük az ebédet. Bár akár ezt is megtehetjük, ha hagyunk egy keveset azért az ételbe is. A sör ugyanis különleges ízt ad neki, általa valami egészen egyedi kerülhet az asztalra.

Forrás: Cookery

Egyes források szerint a sörrel való főzés pont annyi idős, mint a fogyasztása. A törökországi Anatólia régióban lévő Göbekli Tepe régészeti lelőhelyen talált sörkészítésre utaló bizonyítékok például körülbelül a Krisztus előtt 8500 és 5500 közötti időszakból származhatnak. Talán ezek lehettek a kezdetek.

Rémálmot hoz a hátborzongató hamburger

Halloween közeledtével a Burger King étteremlánc újfajta hamburgerrel rukkolt elő: sem a külső, sem a beltartalom nem a megszokott. A gyártók Rémálomkirálynak keresztelték, pedig akár Hulk is lehetett volna a neve. Pont olyan zöld és nagy, mint a szuperhős.

Sűrítmény vagy frissen préselt – tudja, mi a különbség?

A legjobb almalé – ez a kifejezés eléggé szubjektív, hiszen mindenkinek mást jelent a legjobb. Nekem az otthon, frissen készített gyümölcsleveket, míg másnak a bolti, hozzáadott cukorral megbolondított változatokat. De van az embereknek egy olyan csoportja is, aki vizet iszik a legszívesebben, és a különféle leveket cukros löttynek titulálja.

Forrás: Shutterstock

Noha leginkább mi is az utóbbi csoportba tartozunk, nyakunkba vettük az áruházláncokat, és leteszteltük az almaleveket. Azért, hogy az eredmény a szubjektív ízlés ellenére is megállja a helyét, vakteszten kóstoltuk az almaleveket, majd a pontszámokat átlagoltuk. Olyan márkákat választottunk, amelyek a legtöbb boltban és nagyobb áruházláncokban megtalálhatók.

Sütőguggolás és bicepszerősítő tojásverés

Tésztanyújtás hasizomból három percig, sarokemelés a töltelék elkészítése közben két percig, sütőguggolás tizenötször – ez az alap edzésterv, ha vacsorát kell készítenünk, de nem akarjuk kihagyni a mozgást.

Fogyni akar?

Az Amerikai Egyesült Államokban a felnőtt lakosság több mint egyharmada elhízott. Ez egy rendkívül sokkoló statisztika, főleg, ha a japán és az indiai adatokból indulunk ki, ahol az elhízás aránya 5% alá esik. Mi a különbség? Mit csinálnak az emberek másképp?

Forrás: Shutterstock

Mi a japánok titka? A kis adagok és a színes, szezonális zöldségek vizuálisan vonzó tálalása; nemcsak étvágygerjesztő, hanem még egészséges is. Ha kis adagokban fogyasztjuk el ételeinket, könnyebb ellenőrizni a bevitt kalóriamennyiséget, a zöldségek pedig tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Nem a csillámpor vagy a tojás a legfurcsább dolog, ami kávéba kerülhet

A Four Sigmatic gombás kávét Közép-Amerikából származó arabica babokból készítik, majd egy kis hernyógomba- (Cordyceps) és hamvaskéreggomba-kivonattal (Chaga) teszik különlegessé.

Ilyen jól viseli a terhességet Meghan Markle

Meghan Markle Angliába költözött, májusban feleségül ment Harry herceghez, és nemrég kiderült, hogy terhes. Olyan ez, mint egy tündérmese! A bejelentés után Meghan és Harry egy tizenhat napos királyi túrára indult Ausztráliába.

Meghan Markle Forrás: Delish

Azt hihetnénk, az egykori amerikai színésznő túl elfoglalt ahhoz, hogy a konyhában töltse az idejét, pedig még a túra alatt is szakított időt kedvenc banánkenyerének elkészítésére. Ráadásul nem is akárhogy: két titkos összetevővel!

Hatalmas magyar siker Londonban

A somlói Kreinbacher Birtok pezsgőjét a világ legjobbjai között díjazta a zsűri a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) díjátadóján, Londonban.

Lady Gaga húsruhában pózol

Ezek a valaha látott leghihetetlenebb dolgok, amelyek ételből készültek. Lady Gaga 2010-ben viselt húsból készült ruhát az MTV Video Music Awards díjátadóján, Amerikában. Egy svájci vállalat pedig sajtból készített órát, amelyet a világ leghíresebb aukciósházában, a Christiesben adtak el 73 000 fontért, vagyis körülbelül 26 874 058 forintért.