Már itthon is ehetünk hamisítatlan francia sajtokat

Vágólapra másolva!
Legyen szó a divatról vagy a gasztronómiáról, a francia jelző mindig a könnyed elegancia és a kifinomult ízlés záloga. Pontosan ez az életérzés jellemző a híres francia sajtcsaládra, amely a világ szinte minden pontján megtalálható a boltok polcain, mostantól pedig már Magyarországon is. Akár egy lágysajtot, akár egy ínycsiklandó sajtkrémet választana egy nyáresti vacsorához, először nézze meg, hogyan használta fel a híres francia sajtnagymester ezeket a különlegességeket!
Vágólapra másolva!

A hazánkban még kevéssé ismert Ile de France márka a 30-as évek közepén született meg. Töretlen népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy a lágyabb és a karkeretesebb ízek kedvelői egyaránt megtalálják a nekik tetszőt az ötféle változat között. Másik nagy előnye, hogy a szeletelt sajtokból nagyszerű hideg- vagy melegszendvicsek készíthetők, sőt hamburgerek és paninik izgalmas kiegészítője is lehet.

Roland Barthélemy, a Francia Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elnöke Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI

Roland Barthélemy, a Francia Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elnöke megmutatta,hogyan lehet megvalósítani az otthoni gasztronómiában a francia konyhára jellemző eleganciát. Előadásában

a kreativitás fontosságát

hangsúlyozta ki. Szerinte ahhoz, hogy a sajtfogyasztás valódi kulináris élménnyé váljon, nem kell különleges konyhatechnológia, és kivételes alkalmakra sem érdemes várni.

Egyedül magas minőségű sajtokra, fantáziára és merészségre van szükségünk ahhoz, hogy franciás hangulatú falatok kerüljenek az asztalra.

Ennek bizonyítására a gazdag ízvilágú Baldaran lágysajtból készített, dióval megbolondított quiche-t kóstoltatott meg a közönségével, amelyet egy könnyű nyári vacsorának is tökéletes,

Charmidor-sajttal töltött cukkini

követett. A hétköznapokon is könnyen elkészíthető ételek után egy a fine dining szellemében alkotott különlegesség következett: a marinált Szent Jakab-kagyló Crémerin-sajtkrémmel bármely különleges alkalomra igazi ínycsiklandó csemege. A Normantal-sajttal megbolondított kacsarillettes, vagy a gyümölcsös zamatú Montaver-sajtkéregbe burkolt pisztáciás borjúfasírt pedig a fantáziadús ételpárosítások kiváló példái.

– zárta előadását Roland Barthélemy, a Francia Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elnöke.