Ezért még ebben a melegben is megéri begyújtani a grillt

grill
Vágólapra másolva!
A jó idő beköszöntével szinte kinyílt a világ: kirándulhatunk a szabadban, túrákat szervezhetünk és grillezhetünk a kertben. Szinte érezzük a faszén jellegzetes illatát, látjuk magunk előtt, ahogy a napsugarak átsejlenek a kertünkben álló fákon, a szánkban pedig összefut a nyál, ha az ínycsiklandó grillezett zöldségekre gondolunk. Ám, ha legközelebb begyújtjuk a grillsütőt ne maradjunk meg a szokásos ízeknél: grillezzünk görögdinnyét!
Vágólapra másolva!

Noha az igazi, hamisítatlan magyar dinnyére még várni kell, néhol már most is roskadoznak az asztalok a zöld gömbök súlya alatt. Ha már nagyon régóta vágyik a dinnye édes érintésére, ne fogja vissza magát! Annak ellenére, hogy magában fogyasztva még nem az igazi,

grillezéshez tökéletes.

Először furcsán hangozhat, viszont a grill karamellizálja a dinnyében lévő cukrot, és finom, füstös ízt ad neki.

Édes és csípős fűszerekkel párosítva kiváló köret vagy meglepő desszert is lehet belőle.

Amennyiben nem rajong a csípősért, keverjen össze barna cukrot köménnyel és egy kis limelével, azután dörzsölje be azzal az előre felvágott dinnyedarabokat.

Már az első falat után rájön, hogy bizony még ebben a melegben is megérte begyújtani a grillt. Ha szeretne egy kicsit lehűlni a forróságban, hagyja kihűlni a dinnyét,

és tálalja fagylalttal.

Ha szereti a pikáns ízeket és izgalmas párosításokat, készítse el a következő fűszerezéssel!

Forrás: The Kitchn

Grillezett görögdinnye

Hozzávalók:

  • 1 görögdinnye
  • ¼ csésze cukor
  • 1 evőkanál reszelt limehéj
  • ½ teáskanál pirospaprika-pehely
  • lime a tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítse be a grillt, azután vágja fel a dinnyét háromszög alakú darabokra. Keverje össze a cukrot, a pirospaprika-pelyhet és a lime héját egy tálban, majd szórja meg vele a dinnyedarabokat.

Grillezze a dinnyék mindkét oldalát 2-3 percig. Tálalja görög joghurttal vagy fetával, desszertként pedig fagylalttal.