A világ legjobb olasz éttermei között van egy magyar is

Trattoria Pomo D'Oro
Vágólapra másolva!
Tegnap este Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében adták át azokat a rangos elismeréseket, amelyekkel a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit díjazták. A TOP 70 hely között egy magyar étterem is szerepel.
Vágólapra másolva!

Nagy megtiszteltetés érte Gianni Annonit és Rosario Simeoli séfet, hiszen a budapesti Pomo D'oro is bekerült a világ legjobb olasz éttermei közé.

– mondta boldogan Gianni Annoni.

Forrás: Pixeltaster

„Az egyes országokban az Olasz Kereskedelmi Kamarák ajánlásával került sor a tesztelésre. Úgyhogy én azt gondolom, hogy az elmúlt 16 év töretlen lelkesedése, kitartó munkája kellett ahhoz, hogy bekerüljünk a nominált éttermek közé.

Nem tudjuk egyébként, mikor és kik voltak a tesztelők, akik nálunk jártak, de a Pomo D'oroban mi amúgy is minden nap és minden vendégnél a maximális odafigyelést adjuk. Tehát bármikor bárki lehetett a titkos vendég."

A tesztelésnél meghatározó pontok voltak, hogy a konyha

jó minőségű olasz alapanyagokat

használjon, a pizzák fatüzelésű kemencében süljenek, illetve az étterem autentikusan képviselje az olasz konyhát. Persze az étterem helyi népszerűségét és megítélését is figyelembe vették.

– emlékezik vissza Gianni Annoni.

Forrás: Pixeltaster

„Így fontosak a beszállítóink, és nem bízzuk a véletlenre, hogy mi kerül a tányérra. Elcsépelt közhely, de a természet csodáihoz mi olaszok nem szeretünk sok mindent hozzátenni, inkább megőrizzük azokat.

Tehát a jó minőségű, friss alapanyag a legfontosabb dolog,

és a gazdag kínálat folyamatosan inspiráló minden jó szakember számára. Örömmel kísérletezünk, keressük az új dolgokat, fejlődünk. És leginkább imádjuk, amit csinálunk."

A sikeres étterem hozzávalói között persze egy tökéletes csapat is szerepel, ami Gianniék esetében szinte egy kis család: sokan már lassan 15 éve dolgoznak együtt.

– sorolja a neveket Gianni.

Természetesen kell egy szép belső tér is, amely nemcsak magához vonzza, hanem marasztalja is a vendéget. 2010-ben került sor az első bővítésre, majd pár évvel később tovább gazdagodott az utca, amely ma már

Budapest kis olasz csücske.

A Via Italia teraszain szinte egy olasz kisvárosban érezhetjük magunkat.

Trattoria Pomo D'Oro Forrás: Trattoria Pomo D'Oro Facebook

„Édesapámtól és édesanyámtól a becsületet, az alázatot, a munka iránti tiszteletet tanultam, amelyhez sokat hozzátett a vallás, a hit.

Arra tanítottak, hogy mindig minden megoldódik, mert minden okkal történik. Ha alázattal és bizalommal állunk a dolgokhoz úgy fog történni, ahogy nekünk a legjobb.

Fontos, hogy merjünk adni, tanítani, megosztani a tapasztalatokat és az élményeket másokkal"

– mondja Gianni.

„Az étel, ital, az asztal és az alkotás – ezek a boldogságom alappillérei. Olyan kíváncsi vagyok, mint egy gyerek. Folyamatosan inspirálódom, gondolkodom, mit hogyan lehet jobbá tenni, fejlődni. Ezek a dolgok visznek előre engem is, és sok mindent, amit csinálok.

És hát nem tagadom, ez az elismerés engem most végtelenül boldoggá tesz. Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Mille grazie!"