A versenyen nappali tagozatos, szakképzési centrumokban, iskola rendszerű képzésben résztvevő tanulók indulhattak, csapatonként két fő szakácstanuló és egy felkészítő szakoktatóval. A recept az idei versenyen sem változott:
hazai alapanyagokból kellett olyan ételt készíteni, ami az éttermek kínálatában is megállná a helyét,
ugyanakkor a közétkeztetésben, vagy akár az otthoni háztartásokban is könnyen elkészíthető.
A négy döntőst választottak: a
Giorgio Perlasca Szakgimnázium és Szakközépiskolájának csapata berceli káposztával töltött, konfitált tarjatekercset készítet, kifliburgonya érmékkel, pirított barna csiperkegombával és almával, selymes sörmártással.
A 78. OMÉK azonos szellemiségű szakácsversenyének győztese, a Dobos C. József Szakképző Iskola csapata
kolozsvári káposztával
küzdötte be magát a legjobb négy közé. A győri Krúdy Gyula Vendéglátóipari Szakképző Iskola gombával töltött sertés tarja szeleteket készített baconnal, sörrel párolt savanyú káposztával, pirított kifliburgonyával és sült almával. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának versenyzői pedig
sertéstarját sütöttek, párolt almás savanyú káposztával, gombás rakott burgonyával, búzasörös pecsenyelével.
A döntőre március 28-án kerül sor a MOM Sportközpontban.