Banános-diós gyümölcskenyérrel készüljünk adventre

Vágólapra másolva!
Vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát a koszorún, ami jelzi, hogy hamarosan itt van a karácsony, kezdődik az adventi időszak. A készülődés jobb esetben elsősorban nem az ajándékok beszerzését jelenti, hanem a lelki ráhangolódást. A legelső ünnepi napon, a gyertyagyújtásnál a forró tea és forralt bor mellé az asztalra kerülhet egy illatos sütemény is.
Vágólapra másolva!

Forrás: www.browneyedbaker.com

Banános-diós gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 280 dkg liszt
  • 1 ½ teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 200 dkg cukor
  • fél csésze növényi olaj
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagy egy rúd kikapart magja és belseje
  • 4 közepes érett banán, törve
  • 120 gramm dió, durván törve

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, zsírozzuk ki a kenyérsütő tepsit vagy az őzgerinc formát, majd tegyük félre. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik nagy tálban keverjük össze a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliát, majd adjuk hozzá a banánt. Szórjuk bele a lisztes keveréket, és dolgozzuk jól össze. Majd jöhet a dió, amit szintén jól el kell keverni. Tegyük a tepsibe, és süssük 35-45 percig. Ha kihűlt, óvatosan vegyük ki a formából, éles késsel szeleteljük.