Az uborka az új gluténmentes bagett

uborka bagett
Vágólapra másolva!
Szerencse, hogy egy olyan világban élünk, ahol a cukkini lehet tészta, a cékla lehet chips, az uborka pedig bagett. Addig minden rendben, amíg nincs semmilyen allergiánk és érzékenységünk, de amint bekopogtatnak az ajtón, például glutén formájában, azonnal borul az étrend. A mindenféle jóval megpakolt reggeli bagett hirtelen a múlt fogja lesz, mi pedig ott állunk tanácstalanul. Pedig a megoldás csak egy karnyújtásnyira van.
Vágólapra másolva!

Ez a megoldás akkor is jó, ha kevesebb szénhidrátot és több zöldséget szeretnénk bevinni a mindennapi érkezésünkbe, valamilyen diétát folytatunk, vagy csak szeretnénk, ha a gyermekünk tízórais dobozába zöldség is kerülne. Nincs másra szükség, csak egy hosszú uborkára, egy kanálra és persze a töltelékre.

Az uborka az új bagett Forrás: www.sodiumgirl.com

Vágja le az uborkák végeit, majd szelje ketté, kaparja ki a belsejüket. Ezt követően vágja megint ketté, csak most keresztbe; így kap négy szelet uborkát. A belső, magos részt, amit kikapart, nem dobja el; nyugodtan használja fel joghurtban, vagy tzatziki mártásban. Most már csak azt kell eldöntenie,

mivel szeretné megtölteni.

Avokádóval? Tojássalátával? Pulykasonkával és sajttal? A lehetőségek végtelenek. Feldobhatja paprikával, ízesítheti cayenne borssal, különböző szószokkal és húsokkal.

Tehát akár a glutént, akár a cukrot,

akár a nadrágméretét szeretné eldobni, próbáljon ki egy olyan új étrendet, ahol bármelyik fogás képes a feje tetejére állni. Kóstoljon bele egy olyan világba, ahol akár egy uborka is lehet bagett.