Hogy kerül tepertő a lekváros kenyérre?

lekvár, lekváros kenyér
Vágólapra másolva!
Valljuk be, nem mindenki kreatív, ha a főzésről vagy a reggeli elkészítéséről van szó. Túl sok minden van a fejünkben ahhoz, hogy új ízeket találjunk ki, és ha lenne is rá időnk, bizonyos ízpárosítások akkor sem jutnának az eszünkbe. Számos olyan kombináció van, amit külföldön évek óta imádnak, mi pedig csak húzzuk a szánkat, ha meghalljuk. Pedig egyszer érdemes lenne legalább egy falat erejéig kipróbálni valami újat. Kezdje például egy felturbózott szendviccsel!
Vágólapra másolva!

Vaj, rá a lekvár, mogyorókrém, hozzá egy pohár tej, májkrém paradicsommal – és itt megállt a kreativitás. Persze a lekvár egy nagyon kényelmes klasszikus, és azonnal összefut a nyál a szánkban, ha a nagymama veszi elő a kamrából a saját készítésű finomságát, de lehet ezt még fokozni. Lássuk, mivel dobhatjuk fel a hétköznapi lekváros kenyeret!

A lekváros kenyérnek jót tesz a plusz friss gyümölcs Forrás: shutterstock.com

Ami biztosan nem jutna eszébe, maximum az édesszájúaknak, az a méz. Kenje meg lekvárral a kenyeret, majd csepegtessen rá egy kis mézet. Az ízkavalkád mennyei! Aztán ott van a csokoládé is. Szívesen vegyítjük sütemények receptjében, akkor miért ne lehetne egy szelet kenyéren is,

mondjuk ráolvasztva.

A következő összetevővel a feketeszeder lekvár alkotja a legjobb párost, de bármilyet használhatunk, ha az épp nincs otthon, ez pedig nem más, mint a gránátalmamag. Szórja a kenyérre és élvezze!

Mazsola is kerülhet a kenyérre vagy kalácsra:

vajazza meg, és szórja rá az aszalt finomságokat! Piríthatunk egy marék kókuszpelyhet vagy aszalt almát, és rászórhatjuk azt is a reggelinkre. Ha szeretjük az édes és sós ízek keveredését, akkor

süthetünk egy kis bacont a szilvalekváros kenyerünk tetejére, de még finomabb, ha a szilvalekvárba ledarált tepertőt keverünk.

Kétségtelenül furán hangzik, de tényleg finom! A holnapi reggelinél már ki is próbálhatjuk.