Keressük Magyarország legszebb töltött káposztáját

töltött káposzta
Vágólapra másolva!
Alig akad olyan magyar család, ahol az ünnepi asztal közepén ne gőzölögne egy nagy tál töltött káposzta karácsony valamelyik napján. Tájegységenként, sőt még családonként is változik az elkészítési mód, a fűszerezés, az íz: gerslivel vagy rizzsel, soványabb vagy zsírosabb hússal, savanyúbb vagy átmosott káposztával, a levelekbe pólyált töltelék apró nélkül, vagy gazdagon megrakva vágott káposztával, tejföllel, hosszú lére eresztve, kolbásszal és szalonnával vagy a nélkül. Ahány konyha, annyi szokás – így a legjobb ízűt megtalálni majdhogynem lehetetlen. Mi sem erre vállalkozunk, ám szerintünk ez az az étel, amelyiket sokkal könnyebb finomra elkészíteni, mint szépen tálalni, és befotózni.
Vágólapra másolva!

Nincs olyan nap, hogy a közösségi megosztóoldalakon ne posztolna legalább egy ismerősünk otthon készített ételt. Sokszor tényleg szép fotókra adjuk a lájkot, de az is megesik, hogy a fénykép nem igazán adja vissza, mennyire is volt ínycsiklandó a vacsora vagy a hétvégi ebéd. Pedig a technika ma már adott: mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, a legtöbb olyan kamerával van felszerelve, amilyennel 10-15 éve csak a fényképezőgépek büszkélkedhettek.

Most arra buzdítunk mindenkit, hogy főzze meg saját, jól bejáratott töltött káposztáját, tálalja a lehető legszebben, és készítsen róla egy még szebb fotót.

A szerkesztőségbe beérkezett fotókból kiválasztjuk a 20 legjobbat, és azt országos szavazásra bocsátjuk.

Azt már most eláruljuk, hogy

nálunk a nyerő az lesz, amelyiknél a fénykép láttán csorog a nyálunk.

Az országos szavazás után a legszebb töltött káposzta receptjét közreadjuk, a nyertes pedig vendégünk egy kétfős, kétfogásos gourmet ebédre a Balaton-felvidék varázslatos tájára, Köveskálra, a Kővirág Étterembe.

A fotókat a [email protected] címre várjuk december 23-án éjfélig.