Büntetés a libának a sütő, és finom a savanyított áfonya

liba
Vágólapra másolva!
A Márton-napi liba büntetésként került a sütőbe, az új fiatal borászok pedig vérfrissítésként a Junibor Egyesületbe. Közben megtanultuk, hogyan savanyítsunk áfonyát, illetve hogyan készítsük el a világ legjobb forró csokoládéját. A legfinomabb vírusölők és antibiotikumok a konyhaasztalon vannak, ahogy a legjobb házi készítésű mogyorókrém is. Kiderült továbbá, miért kell télen jobban figyelni a folyadékbevitelre, illetve milyen ételeket kell ennünk, ha jól akarunk aludni. Heti-gasztro összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Energikus vérfrissítés a magyar borászok közt

Újabb fiatal borászok kerültek be a Junibor egyesületbe: az új generáció is bővelkedik olyan tehetséges szakemberekben, akik később öregbíthetik a hazai borok jó hírnevét.

Büntetésként kerül liba a sütőbe

Burgenland védőszentjéhez, Szent Mártonhoz kapcsolódik az a történet, amely megmagyarázza, miért pont liba kerül az asztalra a Márton-napi ünnepségek alatt.

A Márton-napi liba kéz a kézben jár a borral Forrás: Österreich Werbung_kepszerkesztoseg.hu

Készítsen Márton-napi libasültet, hagyományos burgenlandi módon! Recept a cikkben.

Ismerje meg a borivás legjobb módját!

A Guzzle Buddy egy praktikus eszköz, egy barát, aki megkönnyíti a borozás élményét: egy teljes palack bort alakít át egy pohárrá.

Itt minden olyan, mintha egy olasz nagymama főzne

Olaszország a magyar főváros szívében: ez az Akademia Italia. A Bazilikára néző étterem valóban ízig-vérig olasz: a tulajdonos, a főszakács, az alapanyagok, sőt még néhány felszolgáló is onnan érkezett. A hely, ahol 120 éves kovásszal készül a kenyér, és az igazi olasz pizza tésztája.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Így készítsen házi mogyorókrémet

A mogyorókrém társ a bánatban, az örömben, hiszen finom és krémes, sőt még akkor is kisegít, ha épp nincs otthon csokoládé. Készítse el a saját házi krémjét!

Párosítson ételhez országot!

Minden országnak van legalább egy olyan ikonikus étele, amit a turisták szívesen kóstolnak, ha arra járnak. Magyarországé például a gulyás.

Az ausztrálok paradicsomos mártással eszik a húsos pitét Forrás: Fuss Free Cooking

Ön melyik ország fogásából kérne repetát?

Sajtból készült pohárból kóstolhat bort

Nyugodtan párosítsa a különböző típusú sajtokat a különböző borokkal, és nyűgözze le a családot és a barátokat. Azt a bulit, ahol sajtból ihatják a bort, senki sem fogja elfelejteni.

A legfinomabb antibiotikumok és vírusölők a konyhaasztalon vannak

Itt van néhány erős antibiotikum, illetve vírusölő és immunerősítő növény a természet gyógyszertárából.

Forrás: pixabay.com

A fokhagyma például erőteljes antibiotikum, vírus-, gomba- és baktériumölő. Ez a különleges képesség az allicin nevű összetevőnek köszönhető.

Szusiból készítünk fánkot

Szusiból fánk? Bármikor! Vegye elő a fánksütőt, majd bátran töltse meg rizzsel és hallal. Ugye, milyen ínycsiklandóan néznek ki a fehér karikák a színes feltétekkel?

Miért kell télen jobban figyelni a folyadékbevitelre?

Nemcsak nyáron kell gondoskodni a megfelelő hidratálásról, hanem a hidegebb, fagyosabb hónapokban is.

Naponta legalább 6-8 nagy pohár vizet kellene inni Forrás: shutterstock.com

Ahogy a téli hónapok átveszik az uralmat, úgy lesz egyre hidegebb és szárazabb a levegő, kevésbé vagyunk szomjasak, mint a melegebb időszakokban.

Itt a legjobb forró csokoládé

Odakint borús az idő, és lóg az eső lába, a mi arcunkon mégis mosoly fut át, hiszen belekortyolhatunk a világ legjobb forró csokoládéjába. Recept a cikkben!

Szívesen piacozunk, és odafigyelünk a testsúlyunkra

Az egészséges életmód iránti igény folyamatosan nő a magyar lakosság körében – derült ki a
Budapesti Nagybani Piac és a GfK Hungária friss kutatásából.

Fontos számunkra, hogy lehetőleg magyar áru kerüljön az asztalra Forrás: shutterstock.com

Egyre többen tartják szem előtt a kedvező ár-érték arány mellett, hogy tápláló, egészséges élelmiszerek kerüljenek az asztalra.

Megdőlt a rizsgolyókészítés Guinness-rekordja Japánban

1876-an gyúrtak egyszerre rizsgolyókat egy Kavaszakiban rendezett eseményen.

Ezekkel az élelmiszerekkel a rossz alvás a múlté

A jó alvás hihetetlenül fontos pillére az egészségnek. A mai stresszes világban azonban nem meglepő jelenség az alvásprobléma.

A cseresznye az antioxidánsok gazdag forrása Forrás: pixabay.com

Szerencsére azonban sokféle stratégia van, amit a jó alvás érdekében alkalmazni lehet, ide sorolhatjuk például az étrendet is.

Ennyi mindenre használhatja a konyhai robotgépet

Ha ön valóban őszintén rajong a főzésért, akkor biztosan tudja, mi mindenre való még a konyhai robotgép.

Kapaszkodjon! Extra ízélmények és új gasztrokalandok

Nemcsak zöldségeket, hanem gyümölcsöket is savanyíthatunk, hiszen izgalmas pillanatokat hozhatnak a konyhába.

A savanyított áfonya lehet az új kedvenc Forrás: shutterstock.com

Ne féljen játszani a különböző alapanyagokkal: próbálja ki, milyen az ecetes édesburgonya, bogyós gyümölcs, barack, kukorica, sütőtök vagy kelbimbó. Recept a cikkben!

A legőrültebb édességek Harry Potter varázsvilágából

A mágikusan finom kifejezés a világon sehol nem jelent annyit, mint a Honeydukes üzletben. Már nemcsak Harry Potter térhet be a legőrültebb finomságok kicsiny boltjába.

Ezért ne tartsa a tejet a hűtő ajtaján

Kinyitjuk a hűtőt, és a szokásos kép tárul elénk: tej és tojás a hűtőajtón, a nyers hús a legfelső polcon. Így halmozzuk a hibákat a konyhában.

Rossz helyen tároljuk a tejet Forrás: shutterstock.com

A megfelelő élelmiszertárolás elengedhetetlen ahhoz, hogy az ételek és alapanyagok a lehető leghosszabb ideig fogyaszthatóak maradjanak.

Készítse el Harry Potter kedvenc süteményét és repüljön a varázsvilágba

Sokak életét kísérte végig az ismert könyv- és filmsorozat, amely izgalmaival és meglepő fordulataival milliók szívébe lopta bele magát egy pillanat alatt. Most pedig egy falat erejéig újra visszatérhetünk a varázsvilágba.

Muffin formájú pizza vagy szalonnás tojás?

Pizza, jégkrémszendvics, turmixkorong és párperces reggeli. Tudja mi a közös ezekben? Mindegyik muffinsütő formában készült.