6 konyhai dolog, amiről nem is gondolta, hogy szüksége lehet rá

Vágólapra másolva!
Ha már legalább néhány évet lehúzott a sütő előtt, az alapvető eszközök valószínűleg ott lapulnak a polcokon, elsajátított néhány kulcsfontosságú receptet és megtanulta, hogyan is mennek a dolgok a konyhában. A következő eszközök valójában elég gyakoriak, a legtöbb lakásban azonban nincsenek jelen. Lássuk, melyek ezek!
Vágólapra másolva!

Ezek az eszközök nem feltétlenül szükségesek – talán pont ezért nem gondolt rájuk korábban –, mégis fantasztikusak: egy életen keresztül végigkísérik és megkönnyítik a szakácsok mindennapjait.

Forrás: shutterstock.com

A tepsi a konyha elválaszthatatlan része: lehet, hogy kicsit régi, nem túl szép, égett is az oldala, de azért még használható. Érdemes beszerezni azonban legalább egy olyat, ami például porcelánból készült, és elég esztétikus ahhoz, hogy a frissen sült ételt azonnal az asztalra tehessük. Sokkal könnyebb így szervírozni a fogást egy vacsorapartin.

A wok tál igazán sokoldalú, és megérdemel egy helyet a konyhában. A magas oldalainak és a gyors felmelegedésnek köszönhetően süthetünk, főzhetünk, füstölhetünk és párolhatunk is benne.

De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a frissen szedett, illetve tört fűszernövényekkel és fűszerekkel mennyivel aromásabb és finomabb az étel. Ezek törésére és összedolgozására pedig nincs tökéletesebb eszköz a mozsárnál.

A következő tárgy igazából tényleg nem okoz hiányérzetet, pedig sokkal könnyebb dolgozni vele: a citromhéjreszelőt könnyebb kézbe venni és használni is, mint a sajtreszelőt, mégis inkább az utóbbival szenvedünk.

A sütőlap egyenletesen nyeli el a forróságot, és segít, hogy az étel – mondjuk a pizza vagy a kenyér – egyenletesen süljön.

Szintén praktikus a kis lábas kiöntővel az oldalán, amelyben könnyen olvaszthatunk vajat, vagy melegíthetünk tejet, például egy adag forró csokoládéhoz. Ha egyszer beszerez egyet, meg fog lepődni, milyen gyakran használja ezt az apró edényt.

Szavazzon!

Az Ön konyhájából melyik eszköz hiányzik?