Öt új fiatal borász került be a Junibor Egyesületbe

bor
Vágólapra másolva!
Újabb fiatal borászok kerültek be a Junibor egyesületbe, ahol a cél a vérfrissítés és az energikusság. Az új generáció is bővelkedik olyan tehetséges szakemberekben, akik később öregbíthetik a hazai borok jó hírnevét. A felhívásra több mint negyven borász jelentkezett, közülük többen is saját borukkal érkeztek.
Vágólapra másolva!

A Junibor, vagyis a Fiatal Borászok Egyesülete, az év végén választja ki az új tagokat: a szeptemberi Zöldszüret felhívásra több mint 40 fiatal borász jelentkezett, közülük 20 szakember hozta el borait a budapesti kóstolóra.

Húsz szakember hozta el borait a budapesti kóstolóra Forrás: Punch

Az egyesületbe 35 év alatti borászokat vártak, és a novemberi közgyűlésen a tagok kétharmados támogatásával öt fiatal tehetség be is kerülhetett: Zsirai Kata (Tokaj), Pálffy Attila (Balaton-felvidék, Káli-medence), ifj. Tiffán Zsolt (Villány), Böjt Gergő (Eger) és Barcsa Botond (Neszmély).

Hernyák Tamás elnöksége is lejárt, és Gál Tibor vette át a helyét,

akit a tagok teljes egyetértésben választottak meg. Ezzel együtt az elnökség összetétele is megváltozott, Árvay Angelika és Gere Andi átadták a helyüket Laposa Zsófiának és Kovács Tamásnak.

Az egyesület mentor programokkal és Junibor Akadémiával készül az új időszakra. A cél egy olyan közösség létrehozása, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja.