Készítsen tornádót vagy skordáliát!

krumpli, burgonya
Vágólapra másolva!
Ez az élelmiszer a magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga: szívesen készítünk belőle házi rösztit vagy pürét. Mi lenne azonban, ha a következő receptekkel felrázná a konyha megszokott hangulatát, és készítene egy jó skordaliát vagy tornádót.
Vágólapra másolva!

Süthet házi chipset vékonyra vágott burgonyából, friss fűszerekkel, de akár skordaliát is készíthet, fokhagymából és citromból. Noha az eredeti görög megfelelője fokhagymából, paradicsompüréből, dióból, mogyoróból, beáztatott szárított kenyérből, ecetből és olívaolajból áll, érdemes kipróbálni az előbb említett formáját is.

Vékony kenyérre kenve, fokhagymával tálalhatjuk.

Vágja be a burgonyát, ahogy a videóban látja, kenje meg olajjal, majd tegye a sütőbe. Amikor megsült, a vágásokba tegyen felváltva vajat és sajtot, majd rakja vissza a sütőbe, és hagyja megolvadni.

Vagy forgassa fel a konyhát egy tornádóval:

vágja fel a videóban látott módon a krumplit, süsse ki olajban, majd fűszerezze kedve szerint.

Házi röszti sajttal

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya
  • 1 hagyma
  • 2 fokhagyma
  • 3 teáskanál köménymag
  • 6 evőkanál növényi olaj
  • 200 g reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés:

Hámozza meg a krumplit és a hagymát, majd vagdossa fel. Reszelje le a burgonyát nagylyukú reszelőn, törje össze a fokhagymát, majd keverje össze a krumplival és az aprított hagymával egy tálban. Adja hozzá a köménymagot, és ízlés szerint egy kis sót és borsot. Ha szereti, keverjen hozzá 200 g reszelt sajtot, majd süsse ki.