Megvan, kik versenyeznek a Bocuse d'Or hazai selejtezőjén

Kővirág Étterem Köveskál Tóth Pál kacsamáj
A Kővirág Étterem séfje, Tóth Pál alkotása: kacsamell, mandulás rilette-tel töltött kacsanyak káposztával, almával, unicumos kaviár és kelbimbókrém
Vágólapra másolva!
Két dologról még az is hallott, aki nem jártas a gasztronómia világában: az egyik a Michelin-csillag, a másik pedig a Bocuse d'Or, amely a világ egyik legrangosabb szakácsviadala. A francia Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett megmérettetés döntőjét minden második évben rendezik meg; a következő világverseny 2019-ben lesz, az európai döntő pedig 2018 júniusában. Augusztus 30-ig pályázhattak azok a magyar séfek, akik a következő Bocuse d'Oron szeretnék összemérni tudásukat a legjobbakkal. Most kiderült, ki az a tíz magyar séf, aki indulhat a magyar selejtezőn, és esélyt kaphat arra, hogy a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es világversenyen részt vegyen.
Vágólapra másolva!

A versenyre minden olyan magyar szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjaiból álló zsűri (Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos) választotta ki a legjobb recepteket.

A pályázat témája a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt.

A tíz szakács, aki élőben is bemutathatja tehetségét a magyarországi selejtezőn: Dualszky-Kovács Péter, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István, Volenter István.

A Kővirág Étterem séfje, Tóth Pál alkotása: kacsamell, mandulás rilette-tel töltött kacsanyak káposztával, almával, unicumos kaviár és kelbimbókrém Forrás: Kővirág Étterem

A Bocuse d'Or magyar selejtezője 2017. december 3-án, a magyarországi döntő 2018. február 8-án lesz a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállításon, a Bocuse d'Or Europe döntőjére 2018. június 11-12-én kerül sor Lyonban.