Vajon melyik lesz az ország legdizájnosabb étterme és hotelje?

Vágólapra másolva!
Ki mondta, hogy egy éttermet csak a fogások alapján lehet díjazni? A nemzetközi tagokkal bővült Gastro Design Award a legdizájnosabb hazai éttermeket és hoteleket keresi. Hamarosan kiderül, kik lesznek az év győztesei.
Vágólapra másolva!

23 étterem és 10 hotel méri össze kinézetét a Gastro Design Awardon. Idén azonban nemcsak hazai, hanem külföldi szakemberek is helyet kaptak a zsűriben: Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek a pályázatok kiértékelésében.

Forrás: Gastro Design Award

A megmérettetésen a külső megjelenés szempontjából értékelték a hazai vendéglátóhelyeket és szállodákat. Idén kizárólag olyan pályamunkákat díjaztak, amelyeket egyöntetűen ismertek el a bírák.

Az értékelésen felmerült a másolás és inspiráció különbsége: vajon mennyire szerencsés lemásolni egy külföldi tervező munkáját? A bírák között volt olyan, aki szerint a jót nemcsak lehet, hanem érdemes is másolni.

Az éttermek és hotelek értékelése során azt vették figyelembe, hogy mennyire emlékezetes, mennyire egyedi, és mennyire ad különleges élményt a vendégeknek.

Az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán derül ki, melyik az ország legjobban kinéző étterme és hotelje.