Borral fűszerezett történetek az Etyeki Kúriában

Vágólapra másolva!
Lágy és kellemes, vagy erős és karakteres? Bármelyik jellemzőért is van oda egy adott borban, a következő eseményen biztosan megtalálja az ízlelőbimbóinak megfelelőt. Az ismerős zamatok, a gyümölcsös aroma és a hűs nedű felfrissít minden – a nyári melegtől kitikkadt – testet.
Vágólapra másolva!

Az Etyeki Kúria vendégeit ezúttal az Esszencia Produkció művészei szórakoztatják a régmúlt történeteivel és hagyományaival. A jó hangulatból természetesen a bor is kiveszi a részét, hiszen míg a résztvevők a meséket hallgatják, addig az ízlelőbimbóik sem pihennek; a szőlőgazdaság ínycsiklandó nedűi csordogálnak majd végig a nagy melegtől kiszáradt torkokon.

Kóstoljon lágy és kellemes, valamint savas és testes borokat is Forrás: pexels.com

1996-ban alapították az Etyeki Kúria Borászatot az Öreghegyen, és hamarosan a vidék egyik vezető borászata lett. Kínálatában olyan borok találhatóak, mint a tavalyi Sauvignon Blanc Wild Fermentation, amelynek zamatát a francia eredetű szőlőfajta adja; az ebből készült bor élénk savú, valamint erőteljes illat- és ízvilágú. A 2015-ös Chardonnay lágy, kellemes, hosszú lecsengésű és karakteres, a 2015-ös Pinot Noir illata az erdei gyümölcsöket idézi, a bársonyos textúrájú, kifinomult vörösbor, sok étel egyik jó kísérője.

A Kúria pinot noir bora idén az Etyek-Budai Borvidéki Borversenyen és az International Wine Contest Bucharest versenyeken is aranyérmesként szerepelt.

A kékfrankos szőlőfajtából készült borok egyre nagyobb népszerűséggel büszkélkedhetnek, nem véletlenül: a 2014-es Kékfrankos Magnum egy könnyen megszerethető vörösbor, amelynek illata a feketeribizlit idézi, borsos jegyekkel és friss aromával kombinálva.

Augusztus 29-én a Magyar Küvé – Örömzene és Tánc a Teraszon élvezhetjük a magyar kincsek ízvilágát.