A vietnámi fővárosban, Hanoiban július 22-én globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt vendéglátóhelyet, és regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama tulajdonosa, Hegyi Attila.
Csak a magas minőségű ételeket-italokat kínáló, kiemelkedő konyhaművészetet képviselő, színvonalas berendezéssel rendelkező éttermek vehetnek részt a versenyben. A vendéglátóhelyeket a világ minden részéről nevezhetik a vendégek, bloggerek, étteremkritikusok, újságírók a véleményező oldalakon és applikációkon keresztül, de pályázhatnak maguk az éttermek is.
Óriási megtiszteltetés volt számunkra, hogy mindjárt két kategóriában is szólítottak minket a díjátadón
– mondta el Hegyi Attila, a Tama Restaurant tulajdonosa. – „Azért is különösen fontos ez az elismerés számunkra, mert a vendégek pozitív visszajelzései is számítottak az elbírálásnál, ami azt jelzi nekünk, hogy jó úton haladunk."
A fine dining alapú, kozmopolita Tama elsősorban magas minőségű magyar alapanyagokat használ, de ételeiben fellelhetőek a mediterrán és távol-keleti ízhatások is. A Bazilika közelében, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő 40 fős étterem leginkább egy hangulatos nappalira emlékeztet. Az étterem séfje Kovács Péter Angliában a Michelin-csillagos Skylonban is dolgozott, és még most is évente több alkalommal külföldi Michelin-csillagos éttermekbe utazik inspirációt gyűjteni.
Az éttermet a Magyar Konyha magazin 2016 végén beválasztotta a 10 legjobb gourmet étterem közé, a Best of Budapest 2017-es rangsorában a legjobb új étteremként szerepelhetett, a 2017-es Volkswagen Dining Guide Top 100 étterem kalauzban pedig a 19. helyezést érte el.