Az EU elismerte az élelmiszerek kettős minőségét

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió már elismeri, hogy létezik az élelmiszer kettős minőségének problémája - mondta Marian Jurecka cseh mezőgazdasági miniszter.
Vágólapra másolva!

A mezőgazdasági minisztérium készített egy összehasonlító vizsgálatot az élelmiszerek minőségéről, amelynek eredményét az uniós mezőgazdasági és halászati tanácsán ismertette.

A vizsgálat során szemügyre vették Ausztria, Csehország, Magyarország, Németország és Szlovákia termékeit. Az elemzés során az azonos márkájú élelmiszereket vizsgálta minőségében.

Már korábban is próbálták a visegrádi csoport országai felhívni az uniós tanács figyelmét a kettőségre, de a V4-ek ezt diszkriminációnak minősítették. Ezután Jurecka azt jelentette ki:

Állítása szerint most az uniós szakminiszterek másként reagáltak a kényes témára, mint korábban.
A találkozón felhívta arra is a figyelmet a cseh agrárminiszter, hogy ez nem csak egyedül az országok problémája, hanem

ez uniós probléma, amit közösen kell megoldaniuk a tagországoknak.


Az Európai Bizottság fogyasztóvédelemért felelős cseh biztosa magukkal az érintett gyártókkal szeretne tárgyalni, és közösen megoldást találni a globális problémára.