A gasztrokalauz elején Top 10-es tippeket is kapunk: legjobb éttermek az északi parton, a déli parton, legjobb kikötői éttermek, legjobb strandbüfék, borászatok, cukrászdák, piacok, és a top 10 hely bicikliseknek.
A tavalyihoz képest 24, a legelső, 2013-as kiadáshoz képest pedig 170 vendéglátóhellyel több szerepel a kiadványban. Ez is mutatja, hogy a gasztroforradalom nemcsak a fővárosban zajlik, hanem a vidéki helyek is egyre inkább törekednek a magas minőségre – legyen szó a korzók mellett sorakozó, magasabb árkategóriás éttermekről, vagy az egyszerű strandbüfékről.
A kiadványt júliusban a Magyar Konyha legújabb, dupla számához csomagolva kapjuk, augusztustól pedig bármelyik könyvesboltban, újságárusnál hozzájuthatunk 980 Ft-os áron.