Díjat kapott a bodzás íróval és eperrel körített tokhal

Gourmet Fesztivál
Óriási sikerrel zárták az idei Gourmet Fesztivált
Vágólapra másolva!
Egyre többen keresik a minőségi ételeket, italokat, de már nemcsak a Michelin-csillagos éttermek szintjén, hanem a street foodot, strandételt árusító helyeken is, vagy akár egy egyszerű kifőzdében. Ennek megfelelően egyre több vendéglátóhely figyel arra, hogy a lehető legjobb alapanyagokból, gondosan elkészítve kerüljön a vendégek tányérjára az étel. Hogy ez valóban így van, arra az egyik legjobb esemény a Gourmet Fesztivál, ahol a vendéglátóhelyek mellett a borászatok, cukrászdák, kávézók is be tudják bizonyítani, hogy adnak a minőségre.
Vágólapra másolva!

Bár a zivatar nem hajtott fejet az esemény előtt, az idei Gourmet Fesztivál a látogatók számát tekintve is sikeres volt: a legnagyobb hazai gasztrorendezvényen 23 500 látogató kóstolt, vett részt bemutatón vagy képezte magát workshopon; nálunk járt a világ legjobb séfnője, Ana Roš, és a lengyel Wojciech Modest Amaro, aki Lengyelország első számú éttermének vezetője.

A háromnapos kulináris kiállítás fő témájaként

a mangalicával és az eperrel készült ételek, desszertek szerepeltek,

érdemes is volt végigkóstolni a kínálatot, így például az epres, mangalicás mille-feuille-t, a mangalicanyelvet savanyított eperrel, vagy a mangalicaburgert eper-parmezán öntettel, de nem maradhatott le desszertnek egy jó eper charlotte sem.

Óriási sikerrel zárták az idei Gourmet Fesztivált Forrás: Pixeltaster

A Gourmet Fesztivál történetében először díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét.

A közönségszavazatok alapján a legjobb ételnek járó díjat a Bánh Mi (Funky pho), az idei legjobb kiállítónak járó díjat pedig a közönség szerint a Bori Mami Étterem kapta.

A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb étel díját a Kistücsök által készített Tokhal bodzás íróval, eperrel érdemelte ki, a legjobb kiállító díjat pedig az encsi Anyukám mondta vihette haza.

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával egy

Kulináris Innovációs Díjat is átadtak, amelyet a Rosenstein Vendéglő kapott.

A kategóriában a mangalica és eper alapanyagok kreatív, újszerű felhasználását, a fesztiválstandhoz felhasznált innovatív elemeket és a környezetvédelmi szempotokat értékelték.