Gluténmentes hamburger már a vidéki McDonald's éttermekben is

gluténmentes McDonald's
Kínézetre nincs különbség
Vágólapra másolva!
Itthon is egyre nő a különböző speciális diétát folytatók száma. A legnagyobb hazai gyorsétteremlánc legújabb akciójában az ételintoleranciák egyik mostohául kezelt csoportjának, a gluténmentes diétát folytatóknak kedveskedik. Immár 35 McDonald's-ba térhetünk be egy Gluténmentes Dupla Sajtburgerre.
Vágólapra másolva!

A McDonald's folyamatos innovációival kitartóan dolgozik azon, hogy egyre szélesebb körben népszerűsítse a márkát és termékeit. Kiáll a fenntartható fejlődésért, az egészségtudatosság és a környezetvédelmi szempontok sarkallta változások mellett egyéb trendkövető módosításokat is bevezetett. A modern táplálkozási kultúra elvárásait szem előtt tartva most igyekszik a hamburgerre és egyéb gyorsételre éhes magyarok szájízének megfelelni.

A vásárlók igényeit követve már régóra kaphatók a McCafékban a növényi tejekkel készített kávéfinomságok. A mostani újítás a vendégkör egy szűkebb szegmensének, a gluténmentes diétát folytatóknak kedvez: e héttől már egyre kevesebb McDonald's-ban kell beérni sült krumplival vagy salátával a lisztmentesen étkezőknek; bővült a gluténmentes sajtburgert árusító éttermek listája.

– mondta el Laczó Eszter, a McDonald's hazai marketing igazgatója.

„A folyamatos fejlesztéseink hátterében mindig az a törekvésünk áll, hogy mindenkinek a mekizés élményét nyújthassuk. Számunkra épp ezért nagyon fontos, hogy minden vendégünk megtalálja nálunk az ízlésének és táplálkozási igényeinek megfelelő ételeket, ezért is öröm, hogy immár az éttermeink több mint harmadában kínálhatjuk a gluténmentes szendvicsünket is."

Kínézetre nincs különbség Forrás: thehappycoeliac.com

A speciális diéta kritériumainak megfelelő, 2014-ben bevezetett szendvics mostantól a márka eddigi 11 gyorséttermén túl további 24-ben válik elérhetővé, mely gluténmentes szezámmagos zsemlében két szelet marhahús pogácsát, két szelet ömlesztett cheddarsajtot, szeletelt kapros uborkát, szárított hagymát, ketchupot és mustárt tartalmaz. Nem csupán azon budapesti helyszínek száma szaporodott, ahol alkalmunk nyílik megkóstolni a Gluténmentes Dupla Sajtburgert,

de több új vidéki város, többek között Győr, Mosonmagyaróvár, Szeged, Pécs, Veszprém vagy Salgótarján is felkerült a Meki gluténmentes térképére.

Az étteremlánc más akcióval is készül a Cöliákia Nemzetközi Napjára, május 16-ra: a myMeki® mobil applikációban elérhető extra kuponnal ezen a napon a Gluténmentes Dupla Sajtburger szendvics önmagában, McMenüben és Mcmenü Pluszban is kedvezményesen vásárolható meg.

Arra azért számítsunk, hogy a gluténmentes szendvicsre mindig várni kell, hiszen ebből nem fogy annyi, mint a többi termékből, nincs ott a kis dobozkába bekészítve. Ez amúgy nem baj, inkább készüljön frissen, csak nem árt, ha számol vele az, aki még nem próbálta, és a gyorsaságra hajt.