Európa legnagyobb kávés rendezvénye Budapestre jön

A hagyományos kávékészítéstől a legmodernebb főzési technológiáig
Vágólapra másolva!
Az idei World of Coffee kiállítás budapesti kiemelt vendége Mexikó, a világ egyik legnagyobb kávégyártója. Közel félmillió kistermelőnek és családjának a kávé jelenti a megélhetést, és ez az ország legnagyobb hasznot termelő exportcikke is.
Vágólapra másolva!

Tavaly Dublin adott otthont a neves kávéexpónak, idén Budapestre Mexikón kívül 100 országából érkeznek majd résztvevők, hogy megismertessék saját termőterületeik kávéinak ízeit. Kóstolókkal, szimpóziumokkal, szemináriumokkal, oktatóműhelyekkel várják a baristákat, kereskedőket, kávérajongókat. Versenyeken derül ki majd, hogy ki a legjobb a filteres kávé kézi elkészítésében, ki tud szebb mintát varázsolni a habos tejeskávéra, vagy hogy milyen a legjobb kávékoktél.

A World Brewers' Cup versenyen a résztvevők hazájukat képviselik ezen a megmérettetésen, itt a zsűri azt pontozza majd, hogy ki tudja kézzel a legjobb filteres kávét elkészíteni.

A művészeté a főszerep a World Latte Art Championshipen: a baristákat a kávéhabra varázsolt minták, a kreativitás, valamint az összhatás alapján ítélik majd meg.

A hagyományos kávékészítéstől a legmodernebb főzési technológiáig Forrás: WOC

Kávéval és alkohollal készült koktélok harmóniáját keresik a World Coffee in Good Spirits elnevezésű versenyen, ahol a hagyományos ír kávétól az egyedi koktélkombinációkig bármi beleférhet, ami innovatív.

Az egyik legizgalmasabb megmérettetés a World Cup Tasters Championship lesz, ahol azt a professzionális kávékóstolót díjazzák majd, aki kizárólag az illat és íz alapján a leggyorsabban és a legpontosabban felismeri a világ kávéspecialitásait.

A Hungexpón június 13-15. között bemutatják a kávékészítés ősi formáit is; így jutunk el az évszázados hagyományoktól egészen a modern kávékészítési és kávézási szokásokig.