Badacsony télen: egyre több vendég érkezik

bor
Vágólapra másolva!
Közel ötödével több vendég érkezik a forgalmas nyári hónapokon kívül is, így idén télen nyitva tartanak a nagyobb éttermek, pincék, szállodák, szálláshelyek és látnivalók a Badacsonyban. Ha egy kellemes hétvégére, egy finom borcsokoládéra és egy kis pihenésre vágyunk, akkor ne gondolkodjunk tovább az úti célon.
Vágólapra másolva!

Bár a vendégek túlnyomó többsége továbbra is a nyári hónapokban érkezett, a többi időszakban is csaknem 20%-kal több vendég látogatott idén Badacsonyba. A sikerben nagy szerepe volt a Hetedhét Badacsony elnevezésű rendezvénysorozatnak: a Keszegfesztivál júniusban a kikötőben népszerűsítette a halfogyasztást.

Finom falatok és kiváló borok várták Badacsonyban Forrás: shutterstock.com

Közel egy hónappal később, július közepétől a hónap végéig a Bor7 rendezvényen finom falatok és kiváló borok társaságában ismerhették meg a látogatók a badacsonyi népszokásokat, hagyományokat. A Borheteket pedig az immár tízedik alkalommal megrendezett Rózsakő Fesztivál követte augusztusban, majd a nyár a Badacsonyi Szürettel zárult. Októberben debütált egy új rendezvény, a Sajt és Bor ünnepe a környékbeli sajtkészítők és borászok bemutatkozásával. A téli Balaton kikapcsolódási lehetőségeit az Összeröffenés elnevezésű látványos disznóvágás keretein belül népszerűsítették Badacsonytomajon, november végén.

A téli hónapokban pedig forró csokoládé, forró borcsokoládé és sült gesztenye várja az érdeklődőket, a Badacsony Nyitva programsorozat jóvoltából.