Ahhoz képest, hogy a Magánvállalkozások Napján csupán tíz percük volt a mesterszakácsoknak összeválogatni a művűk összetevőit, igazán kitettek magukért. Érdemes ellesni a lelkesedést, és feltenni a szakácssapkát, mert elérkezett a következő recept ideje, amit Horváth Csongor, a Neked Főztem Gasztrokocsma tulajdonosa álmodott meg.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A raviolihoz a lisztet átszitáljuk, sózzuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, addig gyúrjuk, amíg már nem ragad. Letakarva fél órát pihentjük a hűtőben.
A halfilét négy egyforma darabra vágjuk, majd sütésig félretesszük. A hal csontjából, a hagymából, a paradicsomból és a fűszerekből alaplevet készítünk. Az olívaolaj, a petrezselyem, a mogyoró, valamint a fokhagyma felhasználásával pürét készítünk.
Az édesköményt lepirítjuk, apró kockára vágjuk, ezt fogjuk majd a friss tésztába tölteni.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk sodrófával. Az egyik tésztacsíkra kiskanállal rátesszük a töltelékeket egymástól ujjnyi távolságra. A töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük be, majd fedjük le a másik tésztalappal. Ahol nincs töltelék, ott nyomkodjuk be az ujjainkkal, egy késsel vágjuk fel. Forrásban lévő sós vízben 3-4 percig főzzük.
Ezt követően leszűrjük az alaplevet, ha szükséges, utólag még ízesíthetjük. A pirított kenyeret és a pesztót beleturmixiljuk az alaplébe. A filézett halat megsózzuk, majd olívaolajon a bőrös felületüket ropogósra sütjük. Tálaláshoz tálba merjük a levest, majd beletesszük a tésztát és a halfilét.