Gasztronómiai hétre várják a sörrajongókat

Vágólapra másolva!
A gasztroforradalom a sörfogyasztásra is hatással volt, hiszen hódítanak a kézműves sörök, és természetesen a hozzájuk párosított ételek is. De vajon mihez illik igazán egy könnyű láger vagy egy finom búzasör, és mi után csúszik a legjobban egy testesebb barna?
Vágólapra másolva!

Felejthetetlen malátás gasztrokalandok és kulináris élmények várják a sörök kedvelőit. Idén nemcsak a fővárosban kóstolhatják meg az érdeklődők a legjobb sör és étel párosításokat, hanem országosan is: összesen 14 budapesti és vidéki étteremben. Emellett fény derül arra is, hogy mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy egy testes barna.

A Borssó Bisztró halas előételéhez jól illik a sör Forrás: Rácz Tomi

Minden étterem a saját stílusának megfelelően kínálja a sörös menüket, és legalább két helyen hazai kézműves söröket is kóstolhatnak a vendégek.

– mondta el Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A Sörgasztronómia Hét október 9. és 15. között zajlik. Az éttermek listáját pedig a következő linken érheti el.