Bocuse d'Or: fokhagyma lesz a magyar menüben

bocuse d'or
Vágólapra másolva!
Január 23-án, hétfőn délután háromkor ünnepélyesen bevonult a Bocuse d'Or mind a 24 döntős csapata a SIRHA területére. Természetesen köztük volt Széll Tamás és a magyar csapat is.
Vágólapra másolva!

Négykor megkezdődött a piaci vásárlás. A csapatokat Jerome Bocuse köszöntötte, aki a mostani Bocuse d'Oron fogja hivatalosan is elfoglalni édesapja, Paul Bocuse helyét a verseny élén. Beszédében elsősorban arra hívta fel a figyelmet, mennyire fantasztikus, hogy kétévente létrejöhet ez a nagyszabású találkozó a világ szakácsai és gasztronómiai képviselői között, most azonban, a harmincadik évforduló miatt, ez még örömtelibb lesz.

Remek alapanyagokkal dolgozhatnak Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia / Fekete Antonio Designfood

Ezt követően Regis Marcon, egykori Bocuse-győztes és három Michelin-csillagos séf arról beszélt, hogy

a csapatoknak vegán tányért kell készíteniük,

és hogy milyen kíváncsian várják a bírák a zöldségek adta színeket, formákat és ízeket a versenynapokon.

Tamás és Kevin Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia / Fekete Antonio Designfood

A vizet az egyik kiemelt támogató, a S. Pellegrino adja. A zöldséget a Metro piac hihetetlen széles választékából válogatták a csapatok. Először a második versenynap csapatai tölthettek fél órát a piac területén. A csapatok egy előzetes lista alapján töltötték meg a kosaraikat.

Regis Marcon egykori Bocuse-győztes és három Michelin-csillagos séf Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia / Fekete Antonio Designfood

Végül a második körben a magyar csapat is elvégezhette a vásárlását a holnapi versenyzéshez. Az ő

kosarukba többek között kétfajta cékla, fokhagyma, burgonya, échalote (mogyoróhagyma), sárgarépa és csicsóka került.

A piacra egyébként évek óta a környékbeli őstermelők szállítják a zöldségeket. Több mint 140-féle zöldség kapott helyet a polcokon, köztük az itteni régió számos kedvencével.

Tamás és Vomberg Frigyes coach Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia / Fekete Antonio Designfood

Közben a SIRHA VIP-részlegében felállított magyar strand nagy sikerrel zárta az első napot. A standnál folyamatos volt az érdeklődés, ahol a magyar borok mellett a magyar alapanyagokból készített ételeket is kóstolhatták a látogatók. A standnál az Arany Kaviár, a Kistücsök, a Bock Bisztró és a Stand 25 éttermek képviselői készítették a kiváló ételeket.

Idén először lesz vegán tál Forrás: Magyar Bocuse d’Or Akadémia / Fekete Antonio Designfood