92 millió kiló pulyka a szemétben

Váncsa karácsony töltött pulyka
Vágólapra másolva!
Egy amerikai civil szervezet becslése szerint idén is több mint 92 millió kilogrammnyi pulykát dobtak a szemétbe az amerikaiak a Hálaadás esti vacsorák után.
Vágólapra másolva!

Úgy általában is megdöbbentő mennyiségű élelmiszert dobnak ki a nálunk gazdagabb országokban, de az ünnepi étkezések után különösen sok, még tökéletesen ehető minőségű ennivaló kerül a szemetesbe.

A National Resources Defense Council nevű szervezet becslése szerint az amerikaiak egyik legnépszerűbb, általában családi körben ünnepelt piros betűs napja, a

Hálaadás után körülbelül 92,5 millió kilogramm pulyka megy veszendőbe.

Ha nem tudjuk megenni, legalább fagyasszuk le Forrás: Táfelspicc

Ez a mennyiség

közel 30 dekányi húst jelent minden egyes, az Amerikai Egyesült Államokban élő ember részéről

- márpedig laknak ott egy kevesen. Ez a pazarlás nyilván elég sokba kerül, a felmérés szerint mintegy 293 millió dollárba, azaz 82 milliárd forintba fáj, de az elvi oldala ennél sokkal ijesztőbb.

Nem biztos, hogy boldog élete volt, de élt Forrás: MTI/Varga György

Azok a pulykák ugyanis élőlények voltak és teljesen feleslegesen pusztultak el. Valaki rengeteg időt, pénzt és energiát tett bele, hogy felnevelje őket - hogy aztán a szemétbe kerüljenek. És akkor még ott a dermesztő mértékű környezeti hatás, ami az állatok létrehozásához szükséges volt.

- állítja az NRDC.

Magyarországon ennél jobb a helyzet, de azért erősen gondoljuk végig a karácsonyi menüt, főleg a valós szükségleteinket.