Nem akar hús nélkül élni? Ez az ön bibliája!

Húsimádók könyve
Vágólapra másolva!
Külföldön könyvesboltokat látogatva már többször belefutottam Nichola Fletcher könyvébe. Méretei okán is kelleti magát, hogy az ember belelapozzon – mindig azt szűrtem le, hogy de jó is lenne ez magyarul. Hát tessék, most megkaptuk. 
Vágólapra másolva!

Nagy és vastag, 320 oldalas. Ha csak háromszáz-egynéhány recept lenne benne, túlzó is lenne, de nem ez a Húsimádók könyvének hozzáadott értéke. Nem újabb és újabb verziókat sorol, hanem először is megpróbálja megértetni az olvasóval a húst.

Húsimádók könyve, nagy és alapos Forrás: Zirig Árpád

Nem mindegy, hogy tartjuk az állatot, sőt az sem, hogyan bánunk az alapanyaggal feldolgozás előtt. Fletcher olyan műhely- és konyhatitkokat árul el, amelyekből süt a tapasztalat – volt már szakíró, oktató, ételtörténész, gazdálkodó és feldolgozó is. Foglalkozott háziállatokkal és vadakkal is.

Remek receptekkel és leírásokkal Forrás: Zirig Árpád

– írja az előszóban. Hogy a negatív élmény elmaradjon, az alapoknál kezdi, csak így lehet tökéletes a végeredmény.

Rengeteg korrekt recepttel Forrás: Zirig Árpád

Marha, disznó, kecske, bárány, nyúl és mókus, vadak, mind benne vannak. A receptek ötletesek, és több földrész konyhai titkaiba engednek bepillantást,

még a magyar gulyás is benne van,

igaz, én nem így csinálnám. Egy jó szakkönyvből nem maradhat ki a házi hentesmunka sem – korrekt ábrákkal, jó fázisfotókkal segít minket a Húsimádók könyve.

Nyúl vagy mókus Forrás: Zirig Árpád

Kötelező könyv annak, aki nem tud élni állati eredetű táplálék nélkül, és

fontosnak tartja a minőségét és az ebből születő ízeket.

Nem olcsó, de nem tíz percre szóló szakmunka ez – mi bátran ajánljuk.

Nem tízperces olvasmány Forrás: Zirig Árpád
  • Kiadó: Central könyvek
  • Ár: 7990 Ft