Nézzen betiltott babkonzerv reklámot, jó lesz!

heinz babkonzerv reklám
Vágólapra másolva!
Kilenc, azaz 9 ember tett feljelentést Nagy-Britanniában egy Heinz babkonzerv reklámmal kapcsolatban, mert nem ítélték elég biztonságosnak. 
Vágólapra másolva!

Azt gondolhatnánk, ha emberek dobolnak konzervdobozokon és közben énekelnek, azzal nagy baj nem lehet. A leveskonzervjeiről és sült babjáról ismert Heinz marketingesei is így voltak ezzel és elkészítettek egy hangulatos kis videót. Néhány néző azonban másként értékelte a hirdetést.

Csak látszólag ártalmatlan! Forrás: Heinz

A reklámokat felügyelő hatóságnak kilencen is szóvá tették a Heinz reklámjának témáját, konkrétan a konzervdobozon való dobolást. Az aggódó felhasználók úgy gondolták, hogy a hirdetés nem biztonságos viselkedést támogat, ami veszélyes lehet a gyerekek számára.

A hatóság egyetértett vele, hogy valóban létezik némi kockázata annak, hogy a nézők megvágják magukat a használt konzervdobozokon, amikor utánozni próbálják a hirdetésben látottakat.

A Heinz szerint azonban leírást készítettek róla, hogyan tegyék a nézők biztonságossá a dobozokat, ha ki szeretnék próbálni a dobolást, ezért nem látják valósnak a kockázatot. A betiltásról egyébként pont a két hónapos tévékampány vége után döntött a hatóság, úgyhogy a céget nagy veszteség nem érte. Sőt, most hirtelen megint téma lett és további felhasználók nézik meg a videót.