A sajtburesz, ami jót tesz

hamburger sajtburger sajtburesz
Vágólapra másolva!
Amikor annak idején az olimpián Kenderesi Tamás olyan aranyosan elszólta magát, hogy "ráférne pár sajtburesz", még biztosan nem gondolta, hogy egyszer majd sajtburgert neveznek el róla. Azt pedig végképp nem, hogy ezzel paralimpikon társait fogja segíteni. 
Vágólapra másolva!

Hamburgert neveztek el a "sajtbureszes" Kenderesi Tamás olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszóról a Zingben. A népszerű magyar hamburgerezőben november 24-től lehet megkóstolni a Kenderesi Sajtbureszt, ami nemcsak dupla sajtadaggal készül. Hogy a sportolók igényeinek megfelelően még fehérjedúsabb legyen, egy helyett két, kiváló marhahúsból készült húspogácsát tartalmaz.

Dupla sajt, dupla husi Forrás: Zing

A Zing a debütáló Sajtbureszt egy adománygyűjtő akcióval is összekapcsolta, a hamburgerekből befolyt összeg egy részét ugyanis a Magyar Paralimpiai Bizottságnak ajánlják fel, a 2017-es, egri Országos Paraúszó Bajnokság megrendezésére, ahol a kezdő magyar paraúszók is rajthoz állnak.

Büszke vagyok rá, hogy két nagyszerű sportoló, Tóth Tamás paralimpiai bajnok és Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszók olyan példaképeivé váltak a mai fiataloknak, akik bebizonyították, a szorgalom, a befektetett munka és a sikerbe vetett hit elérhetővé teszi az eredményeket. Köszönjük, hogy részesei lehetünk egy olyan együttműködésnek, amelynek az üzenete kiemelten fontos, ahol a sportolók, piaci szereplők együtt mutatnak utat a fiatalabb tehetségek számára" – nyilatkozta az együttműködéssel kapcsolatban Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Olimpikonok hamburgerrel Forrás: Zing

Az első Sajtbureszt Tóth Tamás, paralimpiai bajnok úszó kóstolhatta meg, aki kifejezetten finomnak találta a szendvicset. A kóstolás után kifejtette, hogy nagyon örül a rendhagyó támogatásnak, mert bár a parasportban szép eredményeket ér el a magyar csapat, az utánpótlással vannak problémák. „A világ élmezőnye egyre jobban elmegy mellettünk, ezért

- tette hozzá a fiatal úszóbajnok.