Michelin-csillagos étterem nyílik a Himaláján

one star house party
Vágólapra másolva!
A világ legjobb éttermének többször is kikiáltott dán Noma egyik korábbi séfje, James Sharman két hétre éttermet nyit a Himaláján. Aztán még 20 országban, 20 hónap alatt.
Vágólapra másolva!

James Sharman, Michelin-csillagos séf a világ legjobb éttermeiben való gályázás után valami kreatívabbra vágyott, ezért kitalálta, hogy 20 hónap alatt 20 országban 20 éttermet nyit meg. Persze mindet csak két hétre, de attól még elég izgalmasan hangzik. És komoly munkának is.

Itt éppen cukornádból barkácsolt füstölőben készítik a disznóhúst Forrás: Facebook

Sharman és csapata One Star House Party névre keresztelt projektjének hegyi változata december 10-én indul el Katmanduból, már lehet asztalt, illetve helyet foglalni. A csapat tapasztalt gasztronómiai szakértőkből áll, akik együtt másznak fel a vendégekkel a Himalája egyik táborához, ahol felépítik az éttermet, majd visszatérnek Katmanduba december 23-án.

Gomba mindenhol van! Forrás: Facebook

Az utazás 1050 dollárba, azaz mintegy 315 ezer forintba kerül, persze ebben nincsenek benne a nepáli repülőjegyek. Csak 15 hely van, úgyhogy akit érdekel, igyekezzen, a határidő november 29.

A helyi munkaerőt is felhasználják Forrás: Facebook

A menüről még nem sokat lehet tudni, csak hogy a helyi konyha inspirálja és természetesen az éppen elérhető, szezonális alapanyagokat használják majd fel. A csapat már főzött Pekingben és Vietnámban, jelenleg épp Bangkokban nyitnak éttermet.