Ha advent, akkor adventi vásár

adventi vásár budepest bazilika
Adventi kapu a Bazilika előtt
Vágólapra másolva!
November 25-én nyílik a belváros látványos téli találkozópontja, az Adventi Ünnep a Bazilikánál. A vásár január 2-ig varázslatos karácsonyi hangulattal várja az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

A Bazilika minden este fényfestésbe öltözik félóránként sötétedéstől. A téren felállított faházakban közel nyolcvan kézműves ajándéktárgyaiból válogathatnak az érdeklődők, megtalálhatják itt a nép- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha- és kiegészítőtervezők, de a grafikusok és fotóművészek minőségi alapanyagokból, kézzel készített munkáit is.

Adventi kapu a Bazilika előtt Forrás: Zirig Árpád

Környezettudatos forgatag

A rendezvénysorozat innovatív megoldásokkal próbálja élhetővé és európai léptékűvé tenni karácsonyi vásárát. Csupa

energiatakarékos LED-et használnak a dekorációhoz, ahol 1 millió izzónál is több csillan majd meg

a nyitónaptól kezdve. Az eddigieknél is több szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyeznek ki a rendezvény egész területén. A gasztrokiállítók pedig speciális, lebomló étkészletet, poharakat használnak.

Sok arra járó dicsérte a rusztikus berendezést Forrás: Zirig Árpád

Adományozás kicsit másképpen

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a kezdetektől fogva jelen van az Adventi Ünnepen. Az idei évben azonban teljesen új adományozási lehetőséggel készülnek a szervezők. Minden standon lehetőséget biztosítanak arra, hogy készpénzzel és bankkártyával is adakozhassanak a látogatók a Segélyszervezet Szeretet.Éhség elnevezésű kampányának.

A Zing hamburgerese tér-idő ugrást hajt végre Forrás: Zirig Árpád

Street food legendák és forró koktélok

A szervezők olyan gasztrokínálatot vonultatnak fel a rendezvény 38 napja alatt, amelyben

nemcsak azok találják meg a számításukat, akik omahaszegy BBQ-ra, burgerre, olasz tésztafélékre, thai levesre vagy egyéb finomságokra vágynak,

hanem a kiállítók zöménél laktóz- és gluténmentes ételek is megtalálhatóak.